Esapekka Lappi rallin SM-sarjan uuden junioriluokan kummiksi – ”Ei tarvinnut paljon houkutella”

Ferm ja Lappi
Janne Ferm (vas.) ja Esapekka Lappi ajoivat vuoden 2011 Vaakuna-rallissa Printsportin Citroen C2:lla. Kuva: Printsport Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eero Räikkösen johtama Printsport-talli lanseerasi hiljattain SM-sarjaan uuden Junior Cup -formaatin. Ideana on, että osaamistaan pääsevät näyttämään ne nuoret kyvyt, jotka eivät ole mukana AKK:n järjestämässä Flying Finn Future Star -kisassa.

Huomenna perjantaina alkavassa Mikkelin SM-sarjassa Printsport Junior Cupissa nähdään yhteensä seitsemän kuljettajaparia. Mukana ovat muun muassa Henri Hokkala, Joonas Huovinen ja Kalle Markkanen.

Printsport Junior Cup on saanut myös arvovaltaiset kummit taustavaikuttajiksi. Kummeiksi ovat lupautuneet M-Sport Fordin WRC-tiimissä ajavat Esapekka Lappi sekä kartanlukija Janne Ferm.

– EP:tä ja Jannea ei tarvinnut paljon houkutella suostumaan kummeiksi. Molemmilla heillä on hienot fiilikset ja muistot omasta R2-ajasta sekä SM-kaudesta. Ruotsin rallin testit sattuvat päällekkäin Mikkelin kanssa, joten he eivät pääse vielä Mikkeliin tapaamaan cuppilaisia, Räikkönen toteaa.

Katso alta Mikkelin SM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,318141″ ap mute ]

 

– Kauden mittaan EP ja Janne tulevat vielä tapaamaan kuskit ja seuraavat muutenkin rallien kulkua ja tuloksia aktiivisesti.

Lappi ja Ferm ajoivat Printsportin tiimissä SM-sarjaa kausilla 2011 ja 2012. Ensimmäinen sesonki sujui Citroen C2 R2:n ratissa, kunnes vuonna 2012 Lapin ja Fermin ura lähti täysin uuteen lentoon. Parivaljakko voitti SM1-luokan mestaruuden Ford Fiesta S2000:lla vieden ykköstilan jokaisessa kauden osakilpailussa.

Printsport Junior Cupin voittaja saa ensi kaudella näyttöpaikan SM-sarjassa R5-auton ratissa.

Ennen Mikkelin SM-osakilpailua ilmoittautuneet kilpailijaparit:
Roope Korhonen - Jani Laitinen, Citroen
Henri Hokkala - Kimmo Pahkala, Peugeot
Heikki Koski-Lammi - Kari Kallio, Citroen
Joonas Huovinen - Arto Romppanen, Peugeot
Kalle Markkanen, Kim Lehtola, Peugeot
Toni Tuominen- Tero Hanninen, Peugeot
Niko Patajoki - Kristian Temonen, Citroen (Joensuusta alkaen)

Lue myös nämä