Quantcast

Toyotan WRC-tiimi perui Ruotsin MM-ralliin valmistavat testinsä

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tehdastiimin kuljettajat eivät testaa Yaris WRC -autoa ennen ensi viikolla ajettavaa Ruotsin MM-rallia.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Toyotan Sebastien Ogierin, Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän piti ajaa Ruotsin ralliin valmistavat testit jo viime viikolla Keski-Suomessa. Toyota päätti kuitenkin Monte Carlon MM-rallin jälkeen lykätä testejä viikolla eteenpäin.

Ruotsin MM-rallin järjestäminen oli pitkään vaakalaudalla, mutta tiistaina kisajärjestäjät vahvistivat, että kilpailu päästään ajamaan lyhennetyllä reitillä ensi viikolla. Hyundain WRC-tiimi aloitti heti keskiviikkoaamuna testit Ruotsissa.

Lue myös: Tulihan se sieltä: Ruotsissa päästään ajamaan MM-rallia – tässä on B-suunnitelma

Hyundain Ott Tänak aloitti testiurakkansa torstaiaamuna. Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Rallit.fin saamien tietojen mukaan Toyota ei kuitenkaan järjestä tehdaskuljettajilleen testiä loppuviikon aikana. Peruuntumisen syistä ei ole tarkempaa tietoa. Yksi potentiaalisista syistä on se, että Keski-Suomessa on huomattavasti talvisemmat olosuhteet kuin Ruotsin rallin reitillä.

Ogier, Evans ja Rovanperä pääsivät jo ennen joulua testaamaan Yarista kunnon talviolosuhteissa Keski-Suomessa. Tuoreimpien ennusteiden mukaan Ruotsin rallin erikoiskokeilla ei välttämättä nähdä juurikaan lunta, mutta soratiet voivat olla aamupäivällä jäässä yöpakkasten jäljiltä.

Katso alta kooste Rovanperän ensimmäisestä testistä ja kuuntele nuoren kuljettajan mietteet. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute]

 

Toyotan WRC-tiimin kehitysohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta ja Ruotsissa yksityiskuljettajan statuksella kilpaileva Jari-Matti Latvala pääsevät sen sijaan ottamaan Yarikseen tuntumaa ennen MM-rallia. Japanilainen Katsuta ja Latvala jakavat yhden testipäivän viikonlopun aikana.

Lue myös: Jari-Matti Latvalan tilanne mutkistuu entisestään? ”En haluaisi tai toivoisi missään nimessä”

Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen edustama M-Sport Ford järjestää Hyundain tapaan kilpailua edeltävät testinsä Ruotsissa. Suomalaiskaksikko pääsee Ford Fiesta WRC:n rattiin viikonloppuna.

Ruotsin MM-ralli järjestetään 13.-16. helmikuuta. Kilpailun keskuspaikkana toimii Värmlannin läänissä sijaitseva Torsby.

Lue myös nämä

  • Uusimmat