Esapekka Lappi ja Sebastien Ogier flunssan kourissa MM-ralliin – ”Kävi aika pahana”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Esapekka Lapilla oli ääni maassa Ruotsin MM-rallin aattona.

Syykin käheyteen oli selvillä: pieksämäkeläistä vaivasi flunssa. Myös hänen tallikaverillaan, rallin kuusinkertaisella maailmanmestarilla Sebastien Ogierilla oli sama tilanne.

– Kartturit olivat flunssassa Montessa, ja nyt ollaan me Sebin kanssa. Päivällä olo kävi aika pahana, mutta sain vissiin aika hyvät dropit, ja nyt tuntuu jo paremmalta, Lappi naurahti.

Flunssa ei sinänsä huolettanut Lappia, joka tähyää korkealle torstai-iltana käynnistyvässä kilpailussa. Kauden avauskisassa Monte Carlossa Lappi joutui keskeyttämään, joten pisteet tulisivat tarpeeseen.

– Testeissä muutimme aika pirusti autoa, mutta kyllä ne säädöt sieltä lopulta löytyivät. Jotain pientä olisi voinut vielä tehdä, jos olisi ollut osia. Paremmaksi emme saaneet, mutta saimme lähelle tosi hyvää.

Kun Lappi sanoo, että autoa on muutettu pirusti, näin on myös tehty.

– Etugeometria, takageometria, etulukko, takalukko. Siinäpä ne tärkeimmät, Lappi luetteli naureskellen.

– Testipätkällä kokeilen vielä vähän etulukkoa, koska emme tajunneet tehdä sitä enää testeissä. Kilsoja oli jo niin paljon alla.

Vuosi sitten Lappi ajoi Ruotsin MM-rallissa neljänneksi Toyotan WRC-kalustolla. Suomalaiskuljettaja oli loistavassa iskussa varsinkin päätöspäivänä, jolloin hän jätti taakseen pari kilpakumppaniaan ja otti täydet lisäpisteet Power Stage -erikoiskokeelta.

Lappi luottaa, että Citroenin iskukyky on lähellä Toyotaa, jota ennakkoon pidetään vahvimpana autona Ruotsin rallissa.

– Citroen tuntuu tosi helpolta ajettavalta. Ei me voida olla kaukana Toyotasta.

– Palkintokorokepaikka tyydyttäisi tästä kisasta. Mutta keli näyttää, mistä sijoista voimme taistella, Lappi viittasi lähtöpaikkaansa ja leutoon säähän, joka saattaa vaikeuttaa Citroen-kuskin ajamista MM-sarjan kärkikuskien takana perjantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat