Esapekka Lappi: Iso ketutus päällimmäisenä mielessä

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli oli lähellä jättipottia sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon MM-rallissa.

Ott Tänak ajoi debyyttikisassaan Yaris WRC:n puikoissa toiseksi ja Jari-Matti Latvala kolmanneksi. Esapekka Lappi oli ennen päätöserikoiskoetta kiinni neljännessä sijassa, mutta teki virheen ja putosi seitsemännelle sijalle.

– Siinä lähti perä irti ja vedin leveäksi. Yritin peruuttaa, mutta en millään saanut aluksi pakkia päälle. Siinä meni sen verran aikaa, että kolme kuskia pääsi edelle. Nyt ottaa aika rajusti päähän, Lappi manasi Rallit.fille taiston tauottua.

Lappi oli Monte Carlossa mukana toista kertaa ja ensimmäistä kertaa WRC-autolla. Hyvä vauhti yllätti pieksämäkeläisen.

– Positiivista oli se, että oltiin kuitenkin näin hyvässä vauhdissa ja ilman tuota virhettä hieno sijoitus olisi ollut mahdollista. Lähdettiin kisaan rauhallisesti ja pikku hiljaa nostettiin vauhtia, Lappi sanoi.

– Ilman muuta vauhdista on hyvä fiilis, mutta toki nyt päällimmäisenä on iso ketutus mielessä. Oltiin jopa yllättävän hyvässä vauhdissa.

Monte Carlon legendaarinen ralli tarjoili kuljettajille todella haastavat olosuhteet ja Lapin lisäksi moni kuljettaja sortui virheisiin hankalilla pikataipaleilla.

– Ei oikeastaan tule mitään mieleen, mitä pätkillä ei olisi ollut. Siellä oli lunta, jäätä, mutaa ja vaikka mitä. Oli älyttömän vaikea kisa, Lappi summaa.

MM-sarja jatkuu helmikuussa Ruotsissa. Lappi antaa tasoitusta muille kärkikuskeille, sillä viime kaudella Toyota-kuski ei ollut lähtöviivalla naapurimaan lumirallissa.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään sinne. Auton pitäisi ainakin olla lyönnissä. Siitä ei ole mitään epäilystä. Ruotsin olosuhteet kyllä minua miellyttävät, mutta vähän siinä antaa tasoitusta, että en ollut viime vuonna mukana. Reitti on kuitenkin aika sama kuin viime kaudella, Lappi miettii.

Lue myös nämä