Tänakille ja Latvalalle suuri helpotus Monte Carlossa

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala takasivat Toyotalle upean tuloksen kauden avanneesta Monte Carlon MM-rallista.

Tänak kilpaili vasta ensimmäistä kertaa Toyota Yaris WRC:llä, mutta virolainen teki vakuuttavaa jälkeä: toinen sija maailmanmestari Sebastien Ogierin jälkeen, neljä pohja-aikaa ja parhaan Toyota-kuskin titteli klassikkorallissa.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen kaappasi Tänakin täksi kaudeksi M-Sportilta kovin odotuksin, ja kuljettaja vastasi huutoon Toyota-debyytissään.

– Tämä on valtava helpotus aloittaa kausi tällä tavalla. Tallivaihdos tuo aina ylimääräistä jännitystä. Vaihdoin nyt ensimmäistä kertaa tallia, enkä tiennyt, mitä tulee tapahtumaan. Ainakin tässä rallissa minulla oli todella hyvä tunne autossa, ja pitääkin kiittää tallia, joka on tehnyt hienoa työtä. Tämä auto on uskomaton, Tänak iloitsi WRC:n ralliradiolle.

Tänakin uusi tallikaveri Latvala sai puhtaat paperit Monte Carlosta. Latvala ajoi fiksusti erikoiskokeet ja kuittasi kolmannen tilan. Palkintosijalla oli erityinen merkitys Latvalalle, jonka edelliskausi päättyi ulosajoon Australian MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella.

– Minulla on ollut siitä lähtien valtavasti paineita harteillani. Nyt voin viimeinkin ravistella ne pois, Latvala sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat