Tade Lario WRC3-luokassa podiumille – ”Meidän vauhti on kunnossa”

Tade Lario pääsi podiumille. Kuva: Honza Fronek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Taisko ”Tade” Larion kausi rallin MM-sarjassa starttasi viikonloppuna Monte Carlon legendaarisella kilpailulla. Hankalat olosuhteet aiheuttivat ongelmia jokaiselle kuskille, eikä niiltä välttynyt myöskään 22-vuotias rallilupaus Lario.

Lopulta Lario ja kartturi Tatu Hämäläinen pääsivät kuitenkin juhlimaan WRC3-luokan kolmatta sijaa. Erittäin mukava potti MM-pisteitä tarttui matkaan heti kauden avauksesta.

Peugeot 208 R2 -autolla ajava Lario jäi WRC3-luokan kärkikuskista Enrico Brazzolista yli puoli tuntia, mutta hurjat olosuhteet takasivat sen, että kato oli kovaa ja erot kasvoivat suureksi joka luokassa.

– Yleisfiilis on hyvä, mutta silti harmittaa lauantain pieni virhe, joka vei meiltä voittomahdollisuudet. Lopulta kuitenkin kolmanneksi korkeimmat pisteet tarttui mukaan ja se on erittäin hyvä juttu, Lario sanoi kilpailun maalissa.

– Todella pitkä ja vaativa ralli on nyt takana. Tämä on varmasti kauden vaikein kilpailu. Ei ollut yhtään helppoa hetkeä koko rallin aikana. Yhtä pätkää lukuun ottamatta meni kuitenkin aika virheettömästi. Tämä oli upea kokemus. Ei tällaista ole missään muualla, Lario jatkoi.

Lario paukutti ison nipun pohja-aikoja kaksivetoisissa. Näistä makein oli sunnuntain todellisen klassikkoek:n Col de Turinin ykkösnoteraaus.

– Se oli makea pätkä. Ensin ihan kuivaa asvalttia ja lopussa jäätä. Sai mennä kieli keskellä suuta. Ajettiin siellä melkein puolen minuutin pohjat kaksivetoisissa. Se kertoo, että meidän vauhti on kunnossa, helsinkiläiskuski toteaa.

Tade Lario. Kuva: Honza Fronek.

Larion MM-kausi jatkuu helmikuun puolessa välissä ajettavalla Ruotsin osakilpailulla. Tavoitteet ovat jälleen korkealla.

– Tämän kisan myötä ainakin lähtökohdat ovat hyvät. Ruotsissa on 16 autoa viivalla WRC3-luokassa, joten kilpailu on kovaa. Tottakai me haetaan taas hyvää sijoitusta. Kausi on pitkä ja jos joka kisassa saa pisteitä napsittua, niin se on tärkeää mestaruustaistelun kannalta, Lario paaluttaa.

CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario kiittelee vuolaasti kaikkia osapuolia, jotka siivittivät nuoren rallitähden podiumille.

– Iso kiitos tiimille ja kartturille sekä kaikille yhteistyökumppaneille. Myös jäänuottiryhmää ei voi liikaa kiittää. He takasivat sen, että meillä oli aina oikea nuotti ja pystyttiin ajamaan turvallisesti, Lario hehkuttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat