WRC-tallilla suuret suunnitelmat suomalaiskuljettajalleen

Jari Huttunen
Jari Huttunen ja Alain Penasse kättelevät sopimuksen merkiksi. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttusen ralliura otti aimo harppauksen eteenpäin, kun hän nappasi testitilaisuuksista paikan Hyundain tehdastiimiin.

MM-sarjaan hurjasti satsaava Hyundai järjesti viime syksynä testit 16 lupaavalle kuljettajalle. Lopulta Kiuruvedeltä kotoisin oleva Huttunen, 23, valikoitui Hyundai-kuljettajaksi, mikä tarkoittaa sitä, että tällä kaudella suomalaislupaus pääsee taistelemaan WRC2-luokan mestaruudesta Hyundai i20 R5 -autolla rallin MM-sarjassa.

Hyundailla on suuret suunnitelmat Huttusen varalle.

– Jarin tulevaisuus riippuu hänen tuloksistaan. Hänelle on jo esitelty WRC-autoamme, koska haluamme kehittää tätä suhdetta niin pitkälle kuin hänellä on mahdollista kehittyä. WRC-auton esittelyllä näytimme hänelle jo tässä vaiheessa sen, mikä on pelin nimi, Hyundain tiimimanageri Alain Penasse kertoi Rallit.fille ennen torstai-iltana käynnistyvää Ruotsin MM-rallia.

– Jos Jarin tulokset ja kehitys jatkuvat hyvinä, tavoitteenamme on kehittää hänestä uusi WRC-kuljettaja. Hänet voitaisiin nähdä WRC-tallin kuljettajana jo ehkä kahden vuoden sisällä, Penasse jatkoi.

Huttunen aloittaa kautensa torstai-iltana käynnistyvässä Ruotsin MM-rallissa. Hyundai-pomo Penasse luottaa, että suomalaisella on hyvät saumat huippusijoitukseen WRC2-luokassa.

– Hänen pitäisi tuntea olonsa kotoisaksi lumella, ja juuri sen vuoksi valitsimme tämän rallin hänen ohjelmaansa. Tiedämme, että hän on todella nopea kuljettaja. Tärkeää on toki se, että hän ajaa maaliin tässä kilpailussa ja saa enemmän kokemusta autosta, mutta olen varma, että nopeutensa ja kykyjensä puolesta hänen pitäisi tähdätä kolmen joukkoon tässä rallissa, Penasse sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat