Esapekka Lapin työnantajan toiminta kummastutti – ”Hyvä kysymys, mutta en osaa sanoa”

Hyundain rallitiimi oli Portugalin MM-rallissa valmis lyömään kaiken likoon tallin ykköstähden Thierry Neuvillen puolesta, mutta samaa ei ollut tarjolla Esapekka Lapille.
Esapekka Lappi ja Dani Sordo
Esapekka Lappi ja Dani Sordo. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä karkasi Hyundai-kuljettajilta lauantain erikoiskokeilla, minkä jälkeen Dani Sordo, Lappi ja Neuville jäivät keskenään kamppailemaan himmeämmistä palkintosijoista. Hyundain suunnitelmana oli, että Neuville nostetaan kilpailussa toiseksi, jotta hän pysyy paremmin mukana mestaruustaistossa.

Mutta kuin kohtalon oikusta Neuvillen autoon iski tekninen vika sunnuntaiaamuna, minkä vuoksi belgialainen putosi kisassa viidenneksi. Sordo ja Lappi olivat sijoilla kaksi ja kolme, ja kun Hyundai-kuljettajien välissä neljäntenä ajoi M-Sport Fordin Ott Tänak, tallilla ei ollut enää mahdollisuutta taktikoida Neuvillea ylemmäksi tuloslistalla.

Hyundain kirjoittamaton linjaus on, että tilaisuuden tullessa isompi pistepotti pyritään petaamaan kuljettajalle, jolla on parempi mahdollisuus taistella mestaruudesta. Näin ollen olisi voinut olettaa, että toisena kisassa ollut Sordo olisi voinut tarjoilla kakkossijan perässään olleelle Lapille. Sordo ajaa tällä kaudella vain osan kisoista, kun taas Lappi on mukana jokaisessa rallissa.

Mutta kuinkas kävikään? Sordon annettiin pitää kakkossijansa, ja Lappi saapui maaliin kolmostilalla.

Lappi purskahti spontaaniin nauruun, kun Rallit.fi tiedusteli häneltä, miksi hänelle ei tarjottu samanlaista tilaisuutta kuin Neuvillelle.

– Hah hah! No kysykääpä sitä. Enpä tiedä. Hyvä kysymys, mutta en osaa sanoa.

– Kyllähän tätä asiaa voi pallotella. Mutta en minäkään osaa kommentoida tähän sen kummempaa, pieksämäkeläinen lisäsi.

Joka tapauksessa Lappi nousi palkintokorokkeelle toisessa perättäisessä MM-rallissa. Tällä kertaa vauhti ei riittänyt voittokamppailuun, sillä Rovanperä oli aivan omaa luokkaansa Portugalin sorakisassa.

– Viikonloppu meni muuten hyvin, mutta se oli pettymys, että Kalle pisti meitä koko ajan pataan 6-0. Perjantainakin hän pystyi ajamaan samoja aikoja kanssamme, vaikka hän oli kärkipäässä avaamassa tietä. Ja sitten, kun hän pääsi ajamaan samanlaisissa tieolosuhteissa, hän löi meidät täysin, Lappi totesi.

– Toisaalta tämä näytti sen, että tallillamme on töitä tehtävänä, jotta saamme autosta paremman jatkossa.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Sardiniassa kesäkuun alussa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat