Rallikonkari hämmästyi Kalle Rovanperän vauhdista – ”Sitten se on morjens!”

Hyundai-kuski Dani Sordo sai pitää kakkossijansa, johon tarttui hyvissä ajoin kiinni Portugalin MM-rallin alkuosuudella.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka Sordon ajo kulki miehen omastakin mielestä mainiosti, aiheuttivat Kalle Rovanperän erikoiskoeajat lievää alakuloa. Espanjalainen ei toki ollut ainut, jolle nuori suomalainen syötti karvasta kalkkia.

Rovanperän vauhtia Sordo saattoi vain ihmetellä.

– Tuntuu kuin ajaisi R5-autoa eri kategoriassa. Tiedämme, että hän ajaa todella hyvin ja on suuri lahjakkuus. Hän teki saman jo viime vuonna. Aina hänellä on varaa kiristää ja sitten se on morjensta, Sordo ihasteli.

Kakkossija oli mainio tulos Sordolta, joka tunnetaan erityisesti varmana pisteiden kerääjänä. Hyvänä päivänä miehen vauhti riittää helposti kärkitaisteluun, ja voi kääntyä kisan lopussa järkevällä taktiikalla palkintokorokesijoitukseksi.

– Tuntuu oikein hyvältä. Lauantaiaamuna menetin hieman aikaa, kun tein pienen virheen neulansilmässä. Iltapäivästä puskettiin enemmän ja sitten sujui jo paremmin. Voin olla tyytyväinen viikonloppuun.

Seuraavana ajettavan Sardinian MM-ralli Sordo on voittanut peräti kahdesti – molemmilla kerroilla Hyundain ratissa. Niinpä kyse on Sordolle erittäin mieluisasta kilpailusta, joskin vastuksen taso huolettaa hieman jo etukäteen.

– Sardinia on ollut aina hyvä meille. Yritetään siellä hyvää tulosta. Sebastien (Ogier) on myös mukana, joten supernopeita Kalleja on kaksin kappalein kisassa. Siitä tulee mielenkiintoista, muikisteli Sordo.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat