Esapekka Lapin luottomiehellä tiukka suunnitelma MM-rallivoiton jälkeen – ”Seitinohut gruusialainen etukumara”

Esapekka Lappi ja kartanlukija Janne Ferm palasivat pitkästä aikaa voittojen tielle Ruotsissa sunnuntaina.
Janne Ferm
Janne Ferm. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikko oli ottanut aiemmin urallaan vain yhden MM-rallivoiton, kun parivaljakko juhli ykköstilaa Keski-Suomessa kaudella 2017. Luonnollisesti ilo oli ylimmillään, kun uran toinen voitto viimein napsahti tilille.

– Aika helvetin hyvä fiilis! Ferm ilakoi Rallit.fille.

– Harvoin elämässä kukaan muistelee, miten kauan mihinkin on aikaa kulunut, mutta tämän varmasti moni muisti.

Ruotsin Uumajassa suomalaiskaksikon yhteistyö oli saumatonta ja kaikki tähdet olivat niin sanotusti oikeilla paikoillaan. Lappi ja Ferm varmistelivat voittoaan lauantaiaamusta saakka, kun Takamoto Katsuta lipsautti Toyotansa lumihankeen.

– Ovathan ne pitkiä päiviä, mutta ralli on aina pitkä. Olemme me sen toisenkin puolen kokeneet. Nyt natsasi kaikki kohdilleen. Vaikea sanoa enempää, niin paljon on tunteita tällä hetkellä, Ferm huokaisi.

– Monta vuotta on edellisestä voitosta ja paljon on tapahtunut siinä välissä. Otetaan nyt tämä ja nautitaan. Sitten keskitytään Keniaan, Ferm jatkoi.

Ferm on lukenut nuottia Lapille jo vuosikymmenen ajan. Välillä on ollut vaikeampaa, mutta luottamus tekemiseen on ollut olemassa.

– Eihän täällä oltaisi, jos luottoa ei olisi. Se on aina ollut. Nyt vaan kaikki loksahti paikoilleen ja onneakin oli matkassa, mutta sitäkin tässä lajissa tarvitaan.

Entä miten rennonletkeä nuottisankari aikoo juhlia uran toista MM-osakilpailuvoittoa?

– Jos seitinohuen gruusialaisen etukumaran nappaisi, Ferm velmuili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat