Kolme edellistä kisaa penkin alle – Esapekka Lapin itseluottamus silti tapissa

Esapekka Lappi ja Janne Ferm
Esapekka Lappi ja Janne Ferm ottivat ilon irti Suomen MM-rallin palkintoseremonioissa. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi puhkuu itseluottamusta, vaikka kolme edellistä kisaa MM-sarjassa ovat menneet penkin alle. Heinäkuussa Lappi juhli Suomen MM-rallin voittoa. Torstai-iltana myöhään Suomen aikaa alkavasta kauden päättävästä Australian osakilpailusta pieksämäkeläinen hakee huippusijoitusta. 

– Itseluottamukseni shakedownissa oli paras kolmeen vuoteen. Heti ensimmäisistä mutkista lähtien ajaminen tuntui hyvältä. Vähän niin kuin tunsin kauden alussa. Tavoitteeni on olla niin korkealla kuin mahdollista lopputuloksissa, Lappi sanoo tiimin tiedotteessa.

Hyundain Thierry Neuville oli Australiassa torstaina ajetun testiek:n nopein. Lappi oli kahdeksas, mutta vain 1,6 sekuntia belgialaista perässä. Lappi kuitenkin muistuttaa, että Australian kisa on aina rankka haaste sekä autoille että kuskeille.

– Se on kova haaste ja varsinkin metsäpätkät ovat sellaisia. Siellä on nopeat tiet ja paljon pölyä. Toinen haaste on puiden välistä pilkottava auringonpaiste. Valoa ja varjoa on paljon, joten on hankalaa saada hyvä näkyvyys.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat