Rallin MM-sarjan tulevaisuus tapetilla, Petter Solberg johti tärkeää kokousta Sardiniassa – ”Saimme paljon tärkeää palautetta”

Rallin MM-sarjan alakuloa yritetään nostaa monin eri keinoin.
WRC-kuljettajat
WRC-kuskit ja -kartturit otettiin keskusteluun mukaan rallin MM-sarjan tulevaisuudesta. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Parhaillaan Kansainvälinen autoliitto FIA, MM-sarjan promoottori sekä autonvalmistajat keskustelevat, kuinka sarjassa jatketaan nykyisen luokittelujakson jälkeen kaudella 2025. Autojen teknologian lisäksi tapetilla on ollut, miten sarjasta saadaan mielenkiintoisempi ja houkuttelevampi.

Autonvalmistajia ei ole saatu houkuteltua mukaan ja nyt myös yleisön pelätään kaikkoavan. Sardinian MM-rallin yhteydessä myös kuljettajat sekä kartanlukijat otettiin keskusteluun mukaan. Palaveria johti FIA:n kuljettajakomission varapresidentti, vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg.  

– Me teemme tätä työtä hyvällä kommunikaatiolla ja haluamme kuulla kuljettajien visioita. Kun tulin kuljettajakomissioon, halusin heti kuunnella kilpailijoiden tuntemuksia. Kun olin jutellut Andrew´n (FIA:n rallijohtaja Wheatley) kanssa, päätimme pistää pystyyn ensimmäisen virallisen kokouksen, Solberg sanoo Dirtfishille.

– Keskustelimme ihan kaikesta ja tilaisuus oli hyvin avoin. Saimme paljon tärkeää palautetta sekä WRC-kilpailijoilta että WRC2-autokunnilta. Nyt valmistelen vielä sähköpostin kaikille, jotta saamme kaikkien tulevaisuuden visiot talteen. Yhdessä voimme kehittää lajia, jota me kaikki rakastamme.

Homma jatkui eilen keskiviikkona etäyhteydellä. Uudessa kokouksessa niputettiin yhteen, mitä Sardinian keskustelutilaisuudesta jäi päällimmäisenä mieleen. Kuljettajat ja kartanlukijat olivat mielissään, että vihdoin myös heidän ääntään kuunnellaan.

– Paljon hyviä ideoita ”lenteli” ympäri huonetta. Osa niistä ovat asioita, joihin pitää reagoida nopeasti ja toisiin vaaditaan enemmän aikaa. Minusta tilaisuudessa oli kuitenkin paljon hyviä ajatuksia, Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lappi kertoo.

– Se oli hyvä tilaisuus. Ei mitään tuollaista ole aiemmin ollut. On hienoa, että Petter näkee asian suhteen vaivaa. Nyt isoin kysymys on se, miten asiat etenevät. On tärkeää, että meillä oli tuollainen tilaisuus, mutta seuraavaksi kyse on siitä, miten hommia viedään eteenpäin, Toyotan Elfyn Evans puolestaan miettii.

Rallin MM-sarja jatkuu juhannusviikolla Keniassa.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa tapahtui.

Lue myös nämä