Jari-Matti Latvalan tiimillä loistava tilanne – tallipomolta tärkeä viesti kuljettajilleen

Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotan WRC-tallilla on maukas kolmoisjohto Safari-rallissa perjantain erikoiskokeiden jälkeen.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kenian osakilpailu osoitti jälleen haastavuutensa perjantai-iltapäivänä. Kärsijänä oli Toyotan arkkivihollinen Hyundai.

Ensin kisasta putosi Esapekka Lappi vaihdelaatikon hajottua, ja heti seuraavalla pätkällä Ott Tänak teloi autoaan.

Toyotan Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta sen sijaan selviytyivät päivän pätkistä ilman ongelmia. Rovanperä vetäisi pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle ja karkasi minuutin johtoon ennen Evansia ja Katsutaa.

– Kokonaisuutena tämä oli todella hyvä päivä. Täytyy olla tyytyväinen, kun olemme kolmoisjohdossa, tallipäällikkö Latvala hehkutti.

– Safarissa tulee aina tapahtumia. Aamulla niitä ei vielä paljon nähty, mutta iltapäivällä Safari-rallin henki tuli esiin. Siellä tuli keskeytyksiä, mutta onneksi meidän autot selviytyivät, ja kuljettajamme ajoivat tasaisesti, Latvala jatkoi.

Rovanperä voi lähteä tarkkailemaan tilannetta lauantain erikoiskokeille, mutta Evansilla ja Katsutalla riittää taisteltavaa. MM-sarjaa johtava Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville on nimittäin Toyota-kaksikon tuntumassa.

Neuville kärsi perjantaina ensimmäisestä lähtöpaikastaan ja hänelle tuli myös yksi rengasrikko aamun lenkillä. Lauantaina belgialainen pääsee pätkille paremmalta lähtöpaikalta.

– Neuville on lähellä ja paine on päällä. Kalle pystyy ottamaan nyt vähän rennommin, mutta Elfynin ja Takamoton erot Neuvilleen ovat pienet. Siinä on kilpailua huomista ajatellen, Latvala ennakoi.

– Malttia täytyy vain pitää. Ja varsinkin, jos keli on vaikea, niin silloin pitää ajaa kieli keskellä suuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat