Kalle Rovanperä näytti muille hauista Afrikassa, kuittasi vielä kilpakumppaneilleen – ”Aika paljon väisteltiin kiviä”

Kalle Rovanperän ajopäivä Keniassa perjantaina oli mykistävä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksinkertainen maailmanmestari kirjautti kuudelle pätkälle kuusi pohja-aikaa ja johtaa rallia liki minuutin erolla ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Suomalaistähden mukaan loistoajat tulivat ilman suurempaa puristusta.

– Aamulla ehkä piti vähän puskea, mutta iltapäivällä ei niinkään. Mielestäni kontrolloimme vauhtiamme iltapäivällä aika hyvin. Oli mukavaa puskea silloin, kun olosuhteet olivat hyvät. Kovissa paikoissa pidin hyvää huolta autosta, Rovanperä totesi.

Evansin lisäksi myös Takamoto Katsuta ja Thierry Neuville ovat noin minuutin päässä suomalaisesta. Vaikka ero on varsin muhkea, ei se Safarin kaltaisessa kestävyyskisassa takaa vielä mitään.

– En sanoisi, että ero on vielä riittävä. Jos tulee iso sade tai jokin pienikin ongelma, niin erot voivat kasvaa suuriksi. Täällä voi tehdä isoja eroja, jos tilanne sen sallii. En siis halua liikaa miettiä aikaeroja. Mikään ei ole vielä varmaa, Rovanperä kuittasi.

– Huomenna meidän pitää jatkaa samalla tavalla ja jos sen jälkeen, johtoasema on hyvä, niin voimme miettiä jotain taktiikoita.

Rovanperä tuskasteli muiden kuskien tavoin varsinkin aamupäivän lenkillä autonsa ajettavuutta.

– Aamulla oli vähän vaikeaa. Iltapäiväksi teimme vähän parannuksia, ja auto toimi paremmin balanssin suhteen. Ei tässä rallissa ole kuitenkaan koskaan mahdollista tehdä täydellisiä säätöjä. On vain mentävä niillä, mitä on, Rovanperä summasi.

– Iltapäivällä pystyimme ajamaan hyviä pätkäaikoja, vaikka pidettiin auto ja renkaat hyvässä kunnossa. Aika paljon väisteltiin kiviä, mutta silti tuli hyviä aikoja.

Lue myös nämä

  • Uusimmat