Toyotan WRC-kuskin pää kesti kaadosta huolimatta, Jari-Matti Latvala: ”Hän oli koko ajan vahvempi”

Toyotan WRC-tallin japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta ajoi kauden parhaan tuloksensa viime viikonloppuna.
Takamoto Katsuta ja Jari-Matti Latvala
Takamoto Katsuta ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuusi kauden ensimmäistä MM-rallia olivat tuoneet Katsutalle neljä keskeytystä, joten siinä mielessä neljäs sija rankasta kilpailusta oli tuloksena hyvä. Japanilaisella jäi kuitenkin hampaankoloon, sillä kahtena edellisenä vuotena Katsuta oli Keniassa palkintosijoilla.

– Minulle sattui kaikenlaista kisan aikana, joten iso kiitos tiimille, että he takoivat autoni aina kuntoon ja pääsin lopulta maaliin asti. Tulos ei ollut niin hyvä kuin olisin toivonut, mutta tallille tietenkin neloisvoitto on iso juttu, Katsuta sanoi.

– Tunsin oloni hyväksi autossa ja tunsin, että olisin voinut taistella podiumista. Kaikkea pientä kuitenkin sattui. Viikonloppu oli raskas, mutta toisaalta aina pitää olla tyytyväinen, jos Keniassa pääsee maaliin saakka, 25,3 sekuntia palkintosijasta jäänyt japanilaiskuski jatkoi.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvalaa lämmitti, että testierikoiskokeen kaadon jälkeen Katsuta sai päänuppinsa kasaan ja onnistui ajamaan kohtuullisen hyvän rallin.

– Tavallaan on aika uskomatonta, että Taka on ajanut Keniassa kolme kertaa ja napsinut sijat kaksi, kolme ja neljä. Minusta se on aika merkittävä juttu, kun miettii, miten kova ralli on kyseessä, Latvala muistutti.

– Me näimme hyviä aikoja ja paljon tapahtumia Takan osalta tässä rallissa. Toivotaan, että tämä siivittää hänet palkintopallille tulevissa ralleissa. Ei ole helppoa henkisesti, kun ajaa ulos juuri ennen kisaa. Taka kuitenkin onnistui siinä hyvin ja oli koko ajan vahvempi.

Rallin MM-sarja jatkuu 20.-23. heinäkuuta Viron osakilpailulla.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat