Esapekka Lapilla vaikeuksia ymmärtää kilpakumppaneitaan: ”Ajavat kuin idiootit”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi kilpailee vasta ensimmäistä kertaa WRC-autolla Monte Carlon MM-rallissa, mutta suomalaiskuski on selvittänyt kunnialla klassikkokisan haasteet ennen rallin päätöspäivää.

Lappi taisteli pitkään Toyotallaan kolmostilasta, mutta lauantaina tullut rengasrikko pudotti Lapin kolmen minuutin päähän palkintokorokkeesta. Pieksämäkeläinen pitää silti hallussaan nelostilaa, jota voi pitää erittäin kovana suorituksena.

– Se harmittaa, että menetimme paljon aikaa, mutta se kuuluu peliin. Olimme tulleet puhtaasti siihen saakka ja olimme yksi niistä harvoista, joille ei ollut tullut virheitä. Pitihän meidän tehdä yksi virhe, Lappi veisteli lauantain iltahuollossa.

Kauden avaava Monte Carlo -ralli on ollut myös oppireissu Lapille, joka on ihmetellyt muiden huippukuljettajien ajolinjoja.

– On pitänyt ymmärtää, missä auton ja renkaiden äärirajat menevät mutaisissa paikoissa. Lisäksi on pitänyt ymmärtää se, että muut kuskit leikkaavat mutkiin kuin idiootit. He leikkaavat jokaiseen mutkaan eivätkä välitä, vaikka asvaltissa on teräviä reunoja, jotka voivat rikkoa renkaan, Lappi hämmästeli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat