Mestari Asumaalle karvas pettymys – ”En tiedä oliko nuottivirhe vai aurattu vähän hassusti”

Teemu Asunmaa koki kovia Arctic-rallissa. Kuva: Asunmaan tiedotus.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa oli kiinni Arctic Lapland Rallin toisessa sijassa, mutta ulosajo viimeisellä erikoiskokeella toi lopulta keskeytyksen.

– Noin kolmenkymmenen kilometrin kohdalla sellainen oikealle kääntyvä mutka. En tiedä oliko nuottivirhe vai aurattu vähän hassusti. Hieman otti sisäpenkkaan, ampui siitä ulkopenkkaan ja vähän meni penkkaa pitkin. En tiedä oliko kivi vai mitä, mutta siitä sitten löi takaisin toiselle puolelle ja jäi jumiin. Siinä sitten lapioitiin aikamme, Asunmaa kertaa Ristilammen klassikkopätkän tapahtumia.

Vuosi sitten Asunmaa järjesti juuri Ristilammen erikoiskokeella sensaation, kun hän nousi parinkymmenen sekunnin takaa lopulta aina yleiskilpailun voittoon asti. Nyt tilanne oli täysin toinen, sillä rallia johtanut ja voittoon lopulta ajaneen Eerik Pietarisen johtomarginaali ennen viimeistä erikoiskoetta Asunmaahan nähden oli jo 46 sekuntia. Ulosajo ei siis johtunut yliyrittämisestä, kokenut kuljettaja kun tietää, että tuollainen ero on mahdoton kiinni ajettavaksi.

– Ajattelin sen niin, että kuitenkin niin pitkä pätkä, että jos joka pätkällä alkaa kyttäämään, niin eihän sieltä ikinä tule maaliin, Asunmaa kertasi.

Asunmaalle ja kartanlukija Ville Mannisenmäelle Arctic Lapland Ralli oli ensimmäinen SM-ralli yhdessä. Samalla se oli myös Mannisenmäelle uran ensimmäinen SM-ralli SM1-luokassa.

– Se homma toimi. Vaikka ison stepin Ville ottikin luokkien suhteen ja vauhdillisesti, niin hyvin pysyi mukana. Pikku viilauksia vielä, niin vieläkin parempi tulee, Asunmaa arvioi.

Toinen uusi elementti tässä kilpailussa oli Pirellin rengas. Myös tämä osa-alue toimi Asunmaan mukaan hyvin.

– Nyt oli vähän erityyppinen rengas millä ollaan ennen ajettu. Hyvin toimi sekin.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu, Vaakuna-ralli, ajetaan Mikkelin ympäristössä 16.-17. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti/Asunmaan tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat