Esa Ruotsalainen tyytyi varmistelemaan SM-rallissa – mestaruus tiukasti tähtäimessä

Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laitilan nopeilla erikoiskokeilla ajettiin lauantaina rallin SM-kauden kuudes osakilpailu. SM2-luokassa ei päästy näkemään kunnollista voittokamppailua, koska kärkisijoilla aikaerot muodostuivat totuttua suuremmiksi.

Koko kauden ajan pistejohtoa hallussaan pitänyt Esa Ruotsalainen sai tyytyä tällä kertaa toiseen sijaan, kun tuttu kilpakumppani Ville Hautamäki ajoi kahdeksan erikoiskokeen reitin 55 sekuntia kovempaa.

Saarijärveläinen Mitsubishi-kuski Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen tekivät jälleen kilpailussa takuutyötä, vaikka alkupätkillä meno oli tahmeaa.

– En saanut yhtä hyvää iskua päälle kuin yleensä rallin ensimmäisille erikoiskokeille. Huollossa sitten säädettiin autoa, minkä myötä ajaminen oli paremmalla tasolla, Esa Ruotsalainen totesi.

– Nyt ei pystytty vastaamaan Hautamäen vauhtiin, kaveri veti hyvin. Varmasti sekin vaikutti meidän suoritukseen, että alkukaudella saavutettujen neljän voiton jälkeen ei ole enää minkäänlaista voittamisen pakkoa.

– Keskellä tietä siis ajettiin ja välteltiin turhia riskejä. Samanlaisella taktiikalla voi lähteä kauden päätöskisaan, jossa kolmaskin sija varmistaisi meille SM-tittelin, Ruotsalainen laski.

SM-kauden viimeinen ralli ajetaan Salon ja Turun seudulla syyskuun lopussa.

SM2-luokan tulokset, Laitilan osakilpailu:

1. Ville Hautamäki  53.05,9
2. Esa Ruotsalainen   +55,4
3. Jaakko Lavio     +1.26,1

SM2-luokan pisteet 6/7 osakilpailun jälkeen:

1. Esa Ruotsalainen 127
2. Ville Hautamäki  111
3. Timo Mäenpää      51

Lue myös nämä

  • Uusimmat