Ville Pynnönen manasi ”hölmöilyään” SM-rallissa – kaiken kokeneelta kartturiltakin pääsi voimasana (video)

Ville Pynnönen
Ville Pynnösen ajama Skoda Fabia R5 pysähtyi pöpelikköön. Kuva: Ville Pynnönen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ville Pynnösen ja kartanlukija Timo Hantusen kilpailu päättyi lyhyeen lauantaina ajetussa Laitilan SM-rallissa.

Pynnösen ja Hantusen osalta ralli tyssäsi jo ensimmäiselle erikoiskokeelle, kun Skoda Fabia R5 -auto suistui ulos tieltä.

– Heti nuotituksessa huomasi, että reitti on haastava aiempiin teihin nähden, missä on tullut kisattua. Tämän johdosta ajatus oli ajaa ainakin ensimmäiset kaksi erikoiskoetta järkevästi, mutta näköjään lähtövalojen sammuttua nälkä kasvoi saman tien. Kun heti ensimmäiset mutkat tulivat mallikkaasti, niin teki vaan mieli jatkaa samaan malliin, Pynnönen sanoo.

– Sitten viiden kilometrin kohdalla yhdessä pitkässä kiristyvässä vasemmassa nuotti oli väärä ja vauhtiakin liikaa, niin perä putosi saman tien syvään ojaan. Osuma puihin hajotti lopulta kaksi vannetta ja yhden renkaan, minkä vuoksi emme voineet jatkaa, koska mukana oli ainoastaan yksi varapyörä, Pynnönen harmittelee.

Kaiken kokenut kartanlukija Hantunen tiivisti kilpailijaparin tuntemukset perisuomalaisella kirosanalla, kun Skoda oli pysähtynyt pöpelikön puolelle.

Pynnösen kausi päättyi ulosajoon. Kisasta oli tarkoitus kerätä kokemusta tulevaa varten, mutta toisin kävi.

– Vaikka väliajat ja incar-video näyttivätkin, että vauhtia oli hyvin mallikkaasti, niin ei siitä ole mitään hyötyä, jos tiellä pysyy vain jokusen kilometrin. Nyt onkin tauon myötä syytä palata perusasioiden äärelle nuottia ja ajamista ajatellen, jotta tähän ajamiseen saisi jotain järkeä ilman mitään älyttömyyksiä. Kahteen edelliseen kilpailuun kaksi ulosajoa ei ole kovin iloa nostattava kokonaisuus, Pynnönen toteaa.

– Jossitteluun ei kannata turvautua, mutta jopa viime vuoden vauhdilla olisi ollut ainakin mahdollisuus luokan neljännelle sijalle, mikä olisi ollut toistaiseksi paras suoritus. Siksi heti ensimmäisellä erikoiskokeella hölmöily turhauttaa erityisen paljon, Pynnönen summaa.

Katso alta incar-video Pynnösen ja Hantusen suorituksesta ulosajoon saakka. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat