Entisen WRC-tähden neuvottelut karahtivat karille

Mads Östbergin suunnitelmissa oli ajaa yksi MM-ralli tällä kaudella.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Östberg, 35, ajoi edellisen MM-rallinsa kaudella 2021. Urallaan 139 MM-rallia ajanut norjalaiskonkari keskittyi koko viime kauden muihin kansainvälisiin kisoihin ja hän jatkoi samalla linjalla myös tänä vuonna.

Östbergin nimi kuitenkin ilmestyi syys-lokakuussa ajettavan Chilen MM-rallin osallistujalistalle. Tämä ei tullut täysin puskista, sillä Östbergillä on hyvät kontaktit Chileen. Hän osallistui viime kaudella kahteen Chilen rallisarjan osakilpailuun.

Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Östbergiltä jää Chilen MM-ralli väliin. Ranskalaislehti Autohebdo uutisoi, että Östberg kävi neuvotteluja chileläisen Hellerin ralliperheen kanssa Citroen C3 Rally2 -autosta. Tiettävästi keskustelut eivät kuitenkaan päätyneet sopimukseen saakka.

Hellerin veljekset Alberto ja Pedro kilpailevat Chilessä. Alberto Hellerillä on käytössään huippuluokan Ford Puma Rally1 -kilpuri, jonka hän on vuokrannut käyttöönsä M-Sport-tallilta. Pedro Heller kilpailee puolestaan Citroenin Rally2-autolla WRC2-luokassa.

Lue myös: Viisi suomalaiskuljettajaa Chilen MM-ralliin – luxemburgilainen debytoi Rally1-autolla

Urallaan yhden MM-rallin voittanut Östberg on aiemmin paljastanut, ettei hänen päätavoitteenaan ole enää nousta MM-sarjan huipulle tehdaskuljettajaksi. Norjalainen pystyy elättämään itsensä ajamalla muissa kansainvälisissä kisoissa, joihin hänet kutsutaan mukaan.

Lue myös: Entinen WRC-tähti paljastaa, miksi hän on pitänyt matalaa profiilia: ”Taustalla on henkilökohtaisia syitä”

Tänä vuonna Östberg on kilpaillut pääasiassa rallin EM-sarjassa, minkä lisäksi hän on osallistunut pienempiin kisoihin Qatarissa, Italiassa ja Lanzarotella.

Chilessä Östberg olisi päässyt mittaamaan vauhtiaan WRC2-luokan kärkinimiä vastaan. Mukana ovat muun muassa Oliver Solberg, Yohan Rossel, Sami Pajari, Gus Greensmith, Emil Lindholm ja Nikolai Grjazin.

Chilen MM-ralli ajetaan 28. syyskuuta – 1. lokakuuta.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat