Entinen WRC-tähti lähellä paluuta MM-sarjaan

Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uusiseelantilainen Hayden Paddon on yrittänyt paluuta rallin MM-sarjaan jo yli kahden vuoden ajan, mutta epäonni ja koronapandemia ovat sotkeneet suunnitelmat.

Paddon on kuitenkin vihdoin palaamassa MM-tasolle. Mies suunnittelee täyden kauden ajamista WRC2-luokassa Uuden-Seelannin Hyundain tuella.

– Rally2 on ensi kaudella realistisin vaihtoehto. Totta kai haluaisin ajaa myös Rally1:llä, mutta tiedän, että minun on ensin päästävä MM-sarjaan takaisin. Sitä varten teemme nyt töitä, Paddon kertoo Dirtfish-sivustolla.

– Emme ole vielä aivan maalissa projektin suhteen, mutta pienemmissä luokissa voi hyvin aloittaa kautensa vähän myöhemmin. Sillä tavoin saa vähän lisäaikaa rakentaa rahoitusta. Sitä me nyt rakennamme yhdessä Uuden-Seelannin Hyundain kanssa. Meillä on hyvät suhteet heidän kanssaan ja he ovat olleet meidän matkassamme ylä- ja alamäissä.

Paddon jäi työttömäksi Hyundain WRC-tiimistä kauden 2018 jälkeen. Vuonna 2019 näyttöpaikka Suomen MM-rallissa meni pilalle testiulosajon vuoksi. Saman vuoden Australian osakilpailussa Paddonin piti myös olla mukana WRC-autolla, mutta ralli peruttiin maastopalojen vuoksi.

Viimeisen parin vuoden aikana Paddon on kisannut vain kotimaassaan. Vuonna 2019 tilille tuli yksi kansainvälinen ralli, kun Walesin MM-rallissa mies oli mukana Fordin Rally2-autolla.

– Olen yrittänyt palata kansainvälisiin kisoihin jo kaksi vuotta. Ei ole järkeä tulla takaisin vain hetkeksi. Minulla on ollut jotain mahdollisuuksia, mutta ne ovat olleet kerrasta poikki juttuja. Myös korona on ollut haasteena, Paddon selittää.

Ensi syksynä MM-kalenterissa on myös Paddonin kotikisa Uudessa-Seelannissa. WRC2-projektin lisäksi juuri kotiralliin Paddon yrittää panostaa isosti.

– Rally1-autolla ajaminen Uudessa-Seelannissa on unelmani. Tunnen ne tiet kuin omat taskuni ja uskon, että voisin tehdä siellä hyvää työtä. Olen edelleen mielestäni hyvässä iskussa ja ajan hyvin, Paddon sanailee.

Mikäli Paddon saa rahoituksen kuntoon WRC2-ohjelmaa varten, on tuosta luokasta tulossa ensi kaudella erittäin mielenkiintoinen. Entisistä WRC-kuskeista myös Andreas Mikkelsen ja Mads Östberg jatkanevat ”pikku” luokassa. Suomalaisista luokassa ajavat todennäköisesti Teemu Suninen sekä Jari Huttunen.

Viime kaudella WRC3-luokan voittanut Yohan Rossel suunnittelee myös ensi kaudeksi WRC2-ohjelmaa.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389770″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat