Rallifaneille loistouutisia – rallin EM-sarja mukaan WRC:n suoratoistopalveluun

Rallin EM-sarja
Rallin EM-sarja näkyy ensi kaudella WRC+ -palvelussa. Kuva: Jorge Cunha / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallifanit saivat mukavia uutisia keskiviikkoiltana, kun rallin MM-sarjan verkkosivuilla tiedotettiin myös EM-sarjan liittymisestä kaudella 2022 suosittuun WRC+ -palveluun. 

WRC+ lanseerattiin vuonna 2018 ja se on kerännyt ison suosion muutaman vuoden aikana. Palvelu näyttää kaikki MM-sarjan erikoiskokeet suorina lähetyksinä sekä ison tukun haastatteluja ja muuta taustamateriaalia päivittäin. Palvelussa voi myös katsoa kuljettajien onboard-videoita sekä seurata GPS:n avulla kuskien liikkeitä siirtymillä ja pätkillä. Tiettävästi EM-sarjasta käyttäjän ei tarvitse maksaa mitään ylimääräistä, vaan se sisältyy kokonaispaketin hintaan.

Ensi kaudesta alkaen samassa palvelussa näkyvät myös EM-sarjan kahdeksan osakilpailun kaikki erikoiskokeet. Taustalla on EM-sarjan liittyminen saman promootioyhtiön alaisuuteen. Promoottori lupaa, että myös EM-sarjassa pätkälähetysten lisäksi palvelussa on tarjolla samat lisäpalvelut kuin MM-sarjan puolella.

Rallin EM-sarjan promootio-oikeuksia on aiemmin hallinnut Eurosport. Ensi vuonna sarja liittyy mukaan WRC Promoter -yhtiöön. Jo viime kaudella WRC Promoter otti haltuunsa myös rallicrossin MM-sarjan. Rallicrossin puolella lanseerattiin niin ikään heti vastaavanlainen RX+ -palvelu.

Lue myös: Rallin EM-sarja ottaa isosti mallia isoveljestään – ”Haluamme pienentää sarjojen välistä eroa”

Suomessa MM-rallia voi ensi kaudella seurata monesta eri kanavasta. Ylellä on oikeudet näyttää rallia vielä ensi vuonna. Luvassa on rallilähetyksiä television puolella sekä Areenassa. C More tiedotti viime viikolla ostaneensa MM-sarjan oikeudet vuosiksi 2022-27.  C Moren suoratoistopalvelusta voi ensi vuonna katsoa kaikki pätkät suorina lähetyksinä suomen kielisellä selostuksella.

C Moren oikeuksiin kuuluu myös rallin EM-sarja sekä rallicrossin MM-sarja. Kaudesta 2023 lähtien oikeudet ovat vain C Morella.

Lue myös: Rallin MM-sarjan oikeudet pitkällä sopimuksella C Morelle – kova kattaus jo ensi kaudella

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat