Teemu Asunmaa matkusti Suomen MM-rallista Liettuaan – alla mielenkiintoinen auto

Teemu Asunmaa kilpailee tulevana viikonloppuna Liettuassa ajettavassa Rokiskis-rallissa.
Teemu Asunmaa
Skoda Fabia N5. Kuva: Samsonas Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksipäiväinen kilpailu on Asunmaalle uran viides laatuaan. Kilpailuun Asunmaa lähtee N5 -luokan Skoda Fabialla yhdessä kartturinsa Ville Mannisenmäen kanssa.

– Saavuimme Liettuaan heti Secto Rallyn jälkeen maanantaina. Tiistaina ajoimme testiä ja torstaina jatketaan. Kyseessä on ihan kunnon kilpailu, 18 erikoiskoetta ja noin 150 erikoiskoekilometriä kahden päivän aikana, Asunmaa valottaa.

Asunmaan ajokkina tulevan viikonlopun kilpailussa on Skoda Fabia N5+. Kyseessä on Asunmaan ensikosketus liettualaisen Samsonas Motorsportin kehittämään autoon. Fordin N5-autolla Asunmaa kilpaili niin ikään samaisessa kisassa vuosina 2018 ja 2019, niin ikään Samsonasin autolla.

– Auto on nelivetoinen Samsonas Motorsportin N5+. eli ei ihan R5 tai Rally2 -auto, muttei kovin kaukana siitä.

Rokiskis-ralli on muodostunut Asunmaalle jo perinteeksi. Alavutelainen on ajanut ensimmäisen kerran kilpailussa vuonna 2017.

– Se on minulle tuttu ralli. Ollaan täällä jo viidettä kertaa, ainoastaan viime vuoden kilpailu jäi välistä. Täällä on mukavaa ajaa.

Rokiskis-ralli käynnistyy lauantaina ja kisa päättyy sunnuntaina. Kilpailu sisältää 18 erikoiskoetta ja 151,83 EK-kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat