Emil Lindholm uudella ralliautolla SM-sarjaan – ohjelmassa myös kaksi MM-rallia

Emil Lindholm, Mikael Korhonen ja Volkswagen Polo GTI R5
Emil Lindholm, Mikael Korhonen ja Volkswagen Polo GTI R5. Kuva: Juuso Jalovaara
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm kilpailee Volkswagenin uudella Polo GTI R5 -autolla rallin SM-sarjassa kaudella 2019. Lindholmin kilpailuohjelmaan kuuluu myös kaksi kilpailua rallin MM-sarjassa.

Lindholm, 22, sijoittui päättyneellä kaudella toiseksi SM1-luokassa. Ensi vuonna hän ajaa Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin Volkswagen-kalustolla.

Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen esittelevät ensimmäisenä Suomessa Volkswagen Polo GTI R5 -auton, kun SM-kausi käynnistyy tammikuun lopussa perinteisellä Tunturirallilla.

– Emilin koeaika tuotti sopimuksen. Uskon hänen mahdollisuuksiin kilpailla Volkswagenilla hyvistä tuloksista ja voitoista. Niin kuljettajassa kuin myös uudessa Volkswagenissa on paljon potentiaalia, tallipäällikkö Grönholm sanoo tiedotteessa.

– Emil ajoi kaudella 2018 hyviä tuloksia ja kellotti pohja-aikoja käytännössä jokaisessa rallissa. Mikä tärkeintä, hänen vauhtinsa kasvoi tasaisesti kauden loppua kohden ja nuorelle kuljettajalle tyypilliset virheet myös vähenivät. Emil ajoi myös Italian rallisarjan asvalttiosakilpailuissa erittäin hyvin.

Uusi Volkswagen Polo GTI R5 saapui joulukuun alussa Suomeen. Edessä ennen joulua on vielä uutuusauton ensimmäiset testit. Volkswagenin huollosta ja ylläpidosta vastaa Printsport.

– Sain kertaalleen ajaa uutta Volkswagenia jo kesällä Keski-Suomessa. Hyvä auto, joka sopi heti käteeni. Auton ajokäytös on vakaa ja sain heti luottoa ajamiseeni. Volkswagenia on vaikea verrata Skodaan. Molemmat ovat hyviä, mutta pienien asioiden ja tekijöiden yhteenlaskettu summa ratkaisi, Lindholm kertoo.

Volkswagen Polo GTI R5
Volkswagen Polo GTI R5. Kuva: Juuso Jalovaara

Lindholm pääsee testaamaan autoa 2-3 päivää ennen tammikuussa SM-kauden avaavaa Arctic Lapland -rallia. Nuori rallilupaus ajaa SM-sarjan ohella WRC2-luokassa Ruotsin ja Suomen MM-osakilpailut.

– On harmittavaa, että kauden toinen SM-ralli osuu Ruotsin MM-rallin kanssa samalle viikonlopulle. Viime kaudelta meillä on SM-hopeaa alla. Aina pitää pyrkiä parantamaan, joten mestaruuden voittaminen on meille ensisijainen tavoite.

– Ajo-ohjelmani kaudelle 2019 on hyvä. Fakta on se, että rallin MM-sarjan kiertäminen on tällä hetkellä liian kallista. Teemme kuitenkin työtä sen eteen, että voisimme loppukaudesta ajaa ohjelman ulkopuolisenkin kilpailun ulkomailla, Lindholm toteaa.

Emil Lindholmin kilpailuohjelma 2019:

Rallin MM-sarja (WRC2):

14.-17.2. Ruotsin MM-ralli
1.-4.8. Suomen MM-ralli

Rallin SM-sarja SM1-luokka:

24.-26.1. Arctic Lapland -ralli, Rovaniemi
1.-2.3. SM Itäralli, Joensuu
24.-25.5. SM Riihimäki-ralli
14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
30.-31.8. SM Oili Jalonen ralli, Laitila
27.-28.9. SM-ralli Salo-Turku

Lue myös nämä

  • Uusimmat