Ilman WRC-sopimusta jäänyt Östberg voisi ostaa tallipaikan – hintalappu miljoonia

Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing

Rallin MM-sarjan norjalaiskuski Mads Östberg jäi ilman kuskinpaikkaa Citroenilla, kun ranskalaistalli menetti pääsponsorinsa Abu Dhabin tuen. 

Samalla vahvistui, että Citroen ajattaa ensi kaudella vain kahta autoa, jotka miehittävät Sebastien Ogier sekä Esapekka Lappi. Citroenilta kuitenkin vahvistetaan, että ajopesti olisi yhä tarjolla, mutta se vaatii Östbergin taustajoukoilta isoa taloudellista panostusta.

– Jos Madsilla on tarpeeksi sponsoreita, jotta hän voi maksaa kolmannen auton, niin hän saa ajaa, Citroenin päätiedottaja Sandie Benoit toteaa norjalaisella Parc Fermé -sivustolle.

Östberg on kuitenkin jo pitkään korostanut, ettei hän aio enää maksaa ajamisesta. Östberg ajoi varsin hyvän kauden tänä vuonna sen jälkeen, kun hän nousi Kris Meeken tilalle Citroenille toukokuun lopussa. Suomen MM-rallissa norjalainen oli toinen ja Australiassa kolmas.

– Minulle ei ole koskaan ollut vaihtoehto maksaa paikasta. Siinä on kyse niin isosta rahamäärästä, Östberg sanoo.

– Sitä vaihtoehtoa ei siis mietitä. En edes uskalla kysyä, mitä se maksaisi. Taidan siis keskittyä siihen projektiin, joka minulla on menossa.

Norjalaissivuston mukaan Östbergin pitäisi pulittaa ajopaikastaan 30-40 miljoonaa kruunua eli noin 3-4 miljoonaa euroa. Jotain Östberg kuitenkin suunnittelee, ainakin oman Twitter-tilinsä perusteella.

https://twitter.com/MadsOstberg/status/1070053461167878146

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö