Quantcast

Niclas Grönholm naulasi kovan tavoitteen – Heikkinen tekee paluun MM-sarjaan Grönholmin tiimin kalustolla

Niclas ja Marcus Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sirkus palaa tulevana viikonloppuna Eurooppaan, kun vuorossa on perinteinen osakilpailu Lohéacin radalla Ranskassa.

GRX Taneco Team marsittaa ranskalaisradalle autotrion, jossa ovat vakiokuljettajat Niclas Gröholm ja Timur Timerzjanov sekä kolmatta autoa kuljettava Toomas ”Topi” Heikkinen.

Niclas Grönholm karsiutui harmittavasti finaalista edellisessä osakilpailussa Kanadassa. Siellä vauhti oli kunnossa ja samaa Grönholm odottaa nytkin.

– Ranska on aika erikoinen kisa, sillä yleisöä on yleensä pilvin pimein. Viime kisassa autossa oli kyytiä ja samaa kyllä odotan nytkin. Radalla on hyvä rytmi, mutta en ole oikein onnistunut siellä aiemmin. Toivottavasti oppi on jäänyt päähän ja tällä kertaa tahti on toiveiden mukainen. Tavoitteena on olla kisan ykkönen, Grönholm paaluttaa tavoitteekseen.

Kanadan osakilpailussa Grönholm lähti ykköspaikalta semifinaaleihin, mutta pieni epäonni lähdössä vei mahdollisuudet alkuerien nopeimmalta kuljettajalta. Vauhdin suhteen siis katetta toiveille löytyy.

Tauon jälkeen MM-sarjaan mukaan pääsevä Topi Heikkinen lähtee hakemaan tuntumaa maltillisin mielin. Heikkinen on kilpaillut tänä kesänä menestyksellä rallicrossin uutuussarjassa TitansRX:ssä.

– Katsotaan miten pääsen kiinni vauhtiin ja edetään sitten askel askeleelta eteenpäin. On hienoa päästä nauttimaan taas huippukalustosta ja jos kaikki sujuu, niin ehkä pääsen hiukan kiusaamaan MM-sarjan vakiokasvojakin, Heikkinen tuumii.

Ennen Ranskan osakilpailua tallien välisissä pisteissä Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco Team on toisena 16 pistettä johtavaa Team Hansenia perässä. Kuljettajien pisteissä Niclas Grönholm on neljäntenä 28 pistettä johtavasta Kevin Hansenista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat