Emil Lindholm suoraan Ruotsin lumilta Kuopion SM-ralliin – ”Rengasvalintoja pitää miettiä”

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeiset pisteet on jaossa tulevana viikonloppuna Kuopiossa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM1-luokassa kahden osakilpailun jälkeen toisena ajava GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen kilpailevat TGS Worldwiden Skoda Fabia Rally2:lla Kuopion ja Tuusniemen haastavilla teillä ensimmäistä kertaa.

– Toivotaan, että sää suosisi meitä kaikkia ja viikonloppuna olisi aurinkoinen pakkassää. Olisi se kivampaa ajaa ja yleisön katsella rallia. Aurinko lämmittää jo sen verran, että se pakkassäässäkin sulattaa päivisin jäätä ja lunta, Lindholm sanoo tiedotteessa.

– En ole ajanut Kuopiossa koskaan rallia, joten alueen tiestö on meille uutta ja se tuo mukavaa vaihtelua SM-kalenteriin. Ennen rallia käyn ajamassa vielä shakedown-testin, jossa tarkastamme, että kaikki toimii ja samalla haemme Suomessa käytettäviin nastarenkaisiin tuntumaa.

Pohjois-Savoa kiertelevällä reitillä on tiedossa yli 100 kilometrin edestä erikoiskokeita.

– Viime viikonloppuna ajoimme Ruotsissa nastarenkaalla, jossa oli 7 millimetriä nastaulkonema. Suomessa on mahdollisuus ajaa 8 tai 9 millin ulkonemalla. Rengasvalintoja pitää miettiä, mutta vasta sitten kun olemme nähneet, missä kunnossa tiestön pohjat ovat, Lindholm muistuttaa.

Kuopiossa on kullakin autokunnalla kilpailuun käytettävissä kahdeksan piikkirengasta. Yhdellä rengassarjalla pitää ajaa reilut 50 EK-kilometriä, joten Kuopiossa renkaat eivät rallireitistä ihan helpolla pääse.

– Renkaisiin on täysi luotto ja meillä on OK lähtöpaikka. Otetaan Ruotsin MM-rallin Power Stagen pohja-ajan mukanaan tuoma hyvä ajotuntuma ja fiilis Kuopioon mukaan. Parasta yritetään ja ajetaan ehjä kisa, Lindholm summaa.

Ralli SM-sarjan kolmas ja talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan ensi perjantaina ja lauantaina Kuopiossa ja Tuusniemellä. Rallin kilpailukeskus sijaitsee Heinjoen moottoriurheilukeskuksessa Kuopion Hiltulanlahdessa, jossa ajetaan myös kilpailun yleisöerikoiskokeet perjantaina ja lauantaina. 

SM1-luokan SM-pistetilanne 2/7 osakilpailua:

1. Mikko Heikkilä  Skoda 38
2. Emil Lindholm   Skoda 37
3. Egon Kaur (EST) VW    35
4. Teemu Asunmaa   Skoda 29
5. Juha Salo       Skoda 28

Lue myös nämä

  • Uusimmat