Entinen WRC-kuski tekee vihdoin pitkään himoitsemansa paluun rallin MM-sarjaan

Uusiseelantilainen Hayden Paddon tekee paluun rallin MM-sarjaan.
Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paddon ajaa tänä vuonna valikoituja osakilpailuja WRC2-luokassa Hyundai i20N Rally2 -autolla.

– Olemme tulleet takaisin! Ajamme kaksi kautta MM-sarjan WRC2-luokassa omalla Hyundain Uuden-Seelannin tiimillämme. Olen ylpeä, että voin ottaa omat insinöörit, mekaanikot ja muuta porukkaa mukaan, Paddon sanoo.

Mies vahvistaa, että tällä kaudella ohjelmaan kuuluvat ainakin Suomen ja Viron nopeat sorarallit. Vahvistetun kisaohjelman kolmas ralli on Paddonin kotikisa Uuden-Seelannin MM-ralli syyskuussa.

Tämän vuoden valikoitujen rallien jälkeen ensi vuonna Paddon ajaa täyden seitsemän kisan ohjelman WRC2-luokassa.

– Tänä vuonna ohjelmassa on siis valikoituja ralleja kuten nopeat Viron ja Suomen rallit. Sen jälkeen vuonna 2023 ajamme täyden kauden. Tänä vuonna ohjelmaamme kuuluu tietenkin myös Uuden-Seelannin MM-ralli. Kaksi huikeaa vuotta on luvassa, Paddon sanoo.

Paddon ajoi vielä vuonna 2018 Hyundain tehdastiimissä, mutta on sen jälkeen ollut vailla ajopestiä. Mies yritti palata huipulle kaudella 2019, mutta Suomen MM-ralli meni pilalle testiulosajon takia ja Australian kisa peruttiin puolestaan maastopalojen vuoksi, joten näytöt jäivät ajamatta.

Koronapandemian ajan Paddon on ajellut vain kotimaassaan ralleja. Edellisen MM-rallin mies kaasutteli vuonna 2019, kun hän oli Walesin rallissa Ford Fiesta Rally2 -autolla neljäs omassa luokassaan.

Paddon on ollut MM-sarjassa podiumilla kahdeksan kertaa ja juhlinut kertaalleen voittoa vuonna 2015 Argentiinassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat