Mads Östberg haastaa Harri Rovanperän Meksikossa – ”Tunnen siellä aina oloni ihan rokkitähdeksi”

Rallin MM-sarjasta tuttu norjalaiskuski Mads Östberg kilpailee huhtikuun alussa ajettavassa Rally of Nations Guanajuato -kilpailussa Meksikossa.
Mads Östberg
Mads Östberg Meksikon MM-rallissa Citroenin ratissa. Kuva: Rally of Nations Guanajuato media office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

34-vuotias Östberg johtaa Norjan joukkuetta huhtikuun 1.-3. päivä ajettavassa rallissa. Kilpailun huoltoparkki on Leónin kaupungissa, joka on tuttu myös Meksikon MM-rallista.

– Olen todella onnellinen, että pääsen takaisin Meksikoon. Se on kisa, josta olen aina nauttinut ja sieltä minulla on paljon hyviä muistoja palkintosijojen muodossa. On hienoa päästä jälleen niille pätkille, kuusi kertaa Meksikon MM-rallissa ajanut Östberg sanoo tiedotteessa.

Rally of Nations Guanjuatossa ajetaan samoja pätkiä, jotka ovat tuttuja Meksikon MM-rallista viime vuosilta. Kisa toimii kandidaattikisana, kun Meksiko halajaa takaisin WRC-kalenteriin jo ensi vuodeksi. Aiemmin kisaan vahvisti osallistuvansa Harri Rovanperä.

– Meksikon ralli on uniikki kisa korkeuseroineen ja pätkien osalta myös. Monet MM-kalenterin kisoista ovat samanlaisia, mutta tämä todella erottuu joukosta. Myös ilmapiiri ja ihmiset ovat intohimoisia. Nautin aina ajamisesta Meksikossa, Östberg maalailee.

Östberg ei ole vielä vahvistanut, millä autolla tulee Meksikossa ajamaan. Myös toissa vuoden WRC2-luokan mestarin MM-kalenteri on edelleen epäselvä. Östbergin paras tulos Meksikon MM-rallista on toinen sija vuodelta 2015.

– Tunnen aina oloni siellä ihan rokkitähdeksi. Meksikolaisilla on ihan uniikki tyyli kannustaa ja tukea rallia, joka on maassa iso laji. Sen kyllä huomaa, kun ajaa Guanajuaton pätkillä ja Leónissa, Östberg hehkuttaa.

Meksikon MM-ralli kuului WRC-kalenteriin melkein koko 2000-luvun tultuaan mukaan vuonna 2004. Viimeisen ralli kaudella 2020 keskeytettiin lauantain jälkeen koronapandemian puhjettua.

Katso alapuolelta vuoden 2020 Meksikon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute]

Lue myös nämä