Emil Lindholm on rallin Suomen mestari – ”Tämä on aika huikeaa!”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Timo Nikkilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm on voittanut rallin kuninkuusluokan SM1-luokan Suomen mestaruuden. Asia varmistui, kun Lindholm ajoi voittoon kauden päättäneessä Kokkolan SM-rallissa. 

Lindholmille SM1-luokan mestaruus on uran ensimmäinen. Skoda-kuski kilpailee intialaisen MRF:n renkailla.

– Tämä on aika huikeaa! Voin kertoa, että kun tähän kauteen lähdettiin, niin en olisi uskonut. Meillä on uusi rengasvalmistaja mukana. Potentiaali oli tiedossa ja tämä on siitä osoitus, Lindholm hehkutti SM-sarjan Youtube-lähetyksessä.

– Vetää melkein sanattomaksi. Tämä on tiimilaji. Auto, renkaat, huolto, kartturi ja kuljettaja. Tämä ei koostu vain yhdestä palasesta, Lindholm jatkoi.

Lindholm vei kisan voiton Kokkolassa lopulta seitsemän sekunnin erolla ennen VW:n Nikolai Grjazinia. MM-sarjasta tuttu venäläiskuski ei kuitenkaan aja SM-pisteistä. Teemu Asunmaa oli kisan kolmonen 11 sekuntia Lindholmia perässä. Puolustava Suomen mestari Asunmaa kuittasi SM-pronssia.

– Eilinen rengasrikko oli yksi elämäni kalleimpia rengasrikkoja. Sellaista se on. Niin kuin odotettiin kaudesta tuli tosi tiukka ja nyt se ratkesi tällä tavalla, lauantain viimeisellä erikoiskokeella vajaat kymmenen sekuntia Lindholmille rengasrikon takia hävinnyt Asunmaa summasi.

– Totta kai se harmittaa, sillä kauden päätavoite oli mestaruus. Kokeillaan ensi vuonna sitten uudestaan, alavutelainen jatkoi.

SM-hopeaa saavutti Mikko Heikkilä. Nurmijärveläinen lähti Kokkolan päätösralliin SM-johdossa, mutta taipui Lindholmille ja joutui tyytymään hopeamitaliin.

– Oli hyviä kisoja tällä kaudella ja huonoja myös. Tämä oli yksi huonoista. Pitää saada lisää kilometrejä alle, että voi taistella noita jätkiä vastaan, Heikkilä kertoi.

Eerik Pietarinen oli kauden päätösrallissa viides ennen virolaista Egon Kauria ja konkari Juha Saloa. Arttu Lähdeniemi debytoi Skoda Fabia R5:n ratissa kahdeksannalla sijalla.

SM2-luokan Suomen mestaruuden voitti Ville Hautamäki viime vuoden tavoin. Hautamäki oli myös yleiskilpailussa yhdeksäs.

– Päätettiin, että ajetaan rallia, vaikka olisi voinut jo varmistella. Oli nautinto ajaa ja hyvä rytmi. Muutamaan paikkaan jarrutin liikaa. Ihan hyvä kausi tämä on ollut. Vaikeita kisoja on ollut, mutta ne ovat johtuneet vain kuskista, Hautamäki totesi.

Kaksivetoisten SM3-luokan Suomen mestaruuden nappasi MM-sarjan JWRC-luokastakin tuttu Lauri Joona. Sastamalalainen voitti Kokkolan päätöskisan luokassaan ja uusi viime vuoden mestaruutensa.

– Kausi on mennyt ihan hyvin. Alkuun tuli pikku virheitä, mutta sitten on ollut varmaa suorittamista, joka on kantanut tänne saakka. Pakko olla tyytyväinen, Joona jutteli.

Kokkolan SM-rallin lopputulokset: 

 1. Emil Lindholm   Skoda  59.35,4
 2. Nikolai Grjazin   VW    +7,0
 3. Teemu Asunmaa   Skoda   +11,0
 4. Mikko Heikkilä   Skoda   +11,4
 5. Eerik Pietarinen  VW    +20,4
 6. Egon Kaur     VW    +47,6
 7. Juha Salo     Skoda   +52,7
 8. Arttu Lähdeniemi  Skoda  +2.41,8
 9. Ville Hautamäki  Mitsu  +3.13,5
10. Anssi Rytkönen   Mitsu  +3.17,0
11. Riku Tahko     Hyundai +3.23,6 
12. Jaro Kinnunen   Mitsu  +3.44,1
13. Kristian Kiviniemi Mitsu  +3.44,4 

Lue myös nämä

 • Uusimmat