Quantcast

Rallin uusi Suomen mestari jättää juhlat väliin – ”Hymyilyttää koko ajan”

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen
Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen rallin SM1-luokan mestareita vuosimallia 2021. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loistava loppukausi nosti Emil Lindholmin rallin Suomen mestariksi.

Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen varmistivat SM1-luokan mestaruuden sunnuntaina, kun he ajoivat voittoon kauden päättäneessä Kokkolan SM-rallissa. Lindholm otti uransa ensimmäisen SM-tittelin lopulta 13 pisteen erolla Mikko Heikkilään. Teemu Asunmaa sijoittui loppupisteissä kolmanneksi.

Lindholm ja Hämäläinen ottivat kauden jälkimmäisellä puolikkaalla kolme perättäistä voittoa. Kokkolassa Skoda-kuljettaja Lindholm menetti kärkipaikkansa hetkellisesti sunnuntain ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen, mutta nousi uudelleen kärkeen heti seuraavalla pätkällä.

– Aamun toinen erikoiskoe ratkaisi tämän rallin. Siinä noustiin uudelleen rallin johtoon ja sen jälkeen homma oli hanskassa. Viimeiselle pätkälle lähdettäessä en edes jännittänyt yhtään. Ajoni oli rentoa koko päivän, voiton lopulta seitsemän sekunnin turvin ennen venäläistä Nikolai Grjazinia ottanut Lindholm kertasi.

– Aamun ensimmäisellä ek:lla ilman lämpötila oli vain neljä astetta plussaa, ja kun lämpötila nousi, pito parani. Renkaamme toimivat koko kauden yleensäkin erinomaisesti.

SM1-luokasta saavutettujen kahden SM-hopean ja yhden pronssin jälkeen uran ensimmäinen Suomen mestaruus maistuu.

– Hieno fiilis. Tätä on odotettu. Hymyilyttää koko ajan, mutta juhlat valitettavasti jäävät tällä kertaa väliin. Kokkolasta lähdemme heti kohti kotia ja jo kotimatkalla alkaa keskittyminen ensi viikolla ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Lindholm kertoo, että vaikka mestaruus oli ollut jo useana vuonna lähellä, vasta tänä vuonna hän oli riittävän kypsä voittamaan sen.

– Aikaisempina vuosina on ollut liikaa nuoren miehen intoa. Joka pätkälle piti saada hyvä aika. Tänä vuonna olen ymmärtänyt paremmin, mitä ralli lajina vaatii. Se, että osaa ajaa pohja-aikoja, ei vain riitä. Ralli on loppujen lopuksi myös taktinen laji. Jokainen tulos ja ek-aika ei vain vaikuta omaan ajoosi vaan myös muiden suoritukseen. Olen oppinut ajattelemaan rallia kokonaisuutena, Lindholm kertoo.

Rallin SM1-luokan epäviralliset loppupisteet:

1. Emil Lindholm  Skoda 119
2. Mikko Heikkilä Skoda 106
3. Teemu Asunmaa  Skoda 104

Lue myös nämä