Emil Lindholm hakee varmaa suoritusta – ”Ajoni oli enemmän itseni hillitsemistä”

Emil Lindholm yrittää malttaa mielensä Tunturissa. Kuva: Toni Ollikainen/AKK Sports,
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralli SM-sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland -rallin ensimmäinen kilpailupäivä ja sen viisi erikoiskoetta ovat takana. GRX-tiimin Skoda Fabia R5:lla nelivetodebyyttiään ajavan Emil Lindholmin, 21, kilpailu sujui suunnitelmien mukaisesti. Lindholm ajaa yhdessä Mikael Korhosen kanssa viiden erikoiskokeen jälkeen SM1-luokassa ja rallin yleiskilpailussa ennakkotavoitteidensa mukaisesti sijalla viisi.

Lindholmin avauspäivä oli onnistunut. Kilpailun avanneella Aitan (24,18 km) erikoiskokeella kaksikko kellotti kilpailun kolmanneksi nopeimman ajan. Mäntyvaaran raviradalla ajetulla yleisö-EK:lla (3,50 km) taululle kirjattiin neljänneksi nopein aika, Kaihuavaaran (28,20 km) ja Siikakämän pitkillä (42,69 km) EK:illa kaksikko oli viides ja päivän viimeisellä Mäntyvaara 2 yleisö-EK:lla kuudes.

– Ihan hyvin meni. Olen tyytyväinen omaan ajooni ja fiilis on hyvä. Päivä sujui suunnitelmien mukaisesti, mukavan rauhallisesti. Ei meillä ollut mitään tilanteita. Ajoni oli enemmän itseni hillitsemistä, että en yrittäisi heti liikaa vaan malttaisin ajaa kokemusta.

– Siikakämän (42,69 km) suoritukseeni en ole aivan tyytyväinen. Yritin säästää siellä renkaita ja se oli ihan turhaa. Nyt sen ainakin tietää, että huomenna ei tarvitse tehdä samaa, Lindholm totesi yötauolle saavuttuaan.

Rallin palkintopallille Lindholmilla on matkaa vajaat kymmenen sekuntia.

– Pitää ainakin yrittää jatkaa samalla tavalla. Tuolla pätkillä kun näkee, että penkkoja on jo poissa niin se muistuttaa samalla, että turhat riskit pois, sillä maaliin on vielä pitkä matka.

– Aion jatkaa lauantaina samaa tahtia. Mitä vain voi tapahtua, ja myös meille ja se on pidettävä mielessä. Jos viimeisellä EK:lla on realistiset mahdollisuudet nousta sija tai kaksi niin toki yritän tehdä sen, Lindholm suunnittelee.

Rallin SM-kauden avaus jatkuu napapiirillä lauantaiaamuna klo 6.00. Päätöspäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Rallin maaliin Rovaniemen Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana noin klo 19.30 alkaen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat