Tommi Mäkinen lyötiin ällikällä: ”Täytyy olla aika kova ammattilainen”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak järjesti perjantaina sellaisen yllätyksen, jota Toyotan WRC-tallin pomo Tommi Mäkinenkään ei osannut odottaa.

Virolaiskuljettaja aloitti torstai-iltana ensimmäisen kilpailunsa Toyota Yaris WRC -autolla Monte Carlon klassikkorallissa. Tallipäällikkö Mäkinen oli pohdiskellut ennen kisaa, että Tänakilla kestänee tovi tottua uuteen työkaluunsa, mutta mitäpä vielä: Tänak paukutti perjantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajan eli hän saavutti erikoiskoevoiton Toyota-uransa kolmannella pätkällä.

Mäkisen oli vaikea uskoa, että Tänak oli pystynyt omaksumaan pikatahdilla Yaris WRC:n metkut.

– Näyttää minusta siltä, että Ott on sopeutunut aika mukavasti talliin, Mäkinen murjaisi Rallit.fille.

– Täällä Montessa on jälleen kerran vaikeat olosuhteet, joissa auton on oltava kohtuullisen tuttu, jotta pystyy ajamaan pohja-aikoja. Me kaikki olemme ällikällä lyötyjä. Hänen täytyy olla aika kova ammattilainen, kun tuohon pystyi, Mäkinen suitsutti virolaiskuljettajaa.

Toyotalla on hyvin pullat uunissa, sillä tallin kaikki kolme kuljettajaa mahtuvat viiden parhaan joukkoon perjantain erikoiskokeiden jälkeen. Esapekka Lappi ajaa neljäntenä ja Jari-Matti Latvala viidentenä aivan kolmatta sijaa pitävän Dani Sordon tuntumassa.

– Luulen, että pojat ajavat huomenna Sordosta ohi. Sitten meillä alkaa olla aika mukava tilanne. Lisäksi Tänak voisi antaa huomenna lisää painetta (rallia johtavalle) Sebastien Ogierille. Uskon, että Ott menee huomenna vielä karvan verran kovempaa, sillä auto on käynyt hänelle tutummaksi, Mäkinen povasi.

Mäkinen on kertonut kuljettajilleen, millaisen lopputuloksen hän haluaa MM-kauden avausrallista.

– Itse voitin tämän rallin muutaman kerran peräkkäin (1999-2002), mutta sen jälkeen täällä ei ole ollut muita kuin Sebastien-nimisiä voittajia. Nyt olisi aika vaihtaa nimeä. Siihen on hyvät mahdollisuudet.

Mäkinen liioitteli hieman, sillä Marcus Grönholm onnistui voittamaan Monte Carlon MM-rallin vuonna 2006.

Lue myös nämä

  • Uusimmat