Tade Lario luokkansa toisena Monte Carlon MM-rallissa

Tade Lario vauhdissa. Kuva: Honza Fronek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläinen rallilupaus Taisko ”Tade” Lario on aloittanut uransa ensimmäisen Monte Carlon rallin vaiherikkaasti. Lario on omassa WRC3-luokassaan komeasti toinen perjantain ajopäivän jälkeen. Myös yleiskilpailussa etuvetoisella Peugeot 208 R2 -autolla kilpaileva Lario sekä kartturi Tatu Hämäläinen ovat upeasti 22. sijalla. 

CHL Sport Auto -tallissa ajavan Larion matkaan on mahtunut monenlaista käännettä, mutta 22-vuotias nuorukainen on pitänyt autonsa penkkojen välissä kaikissa käänteissä.

– Torstaina illalla tosiaan oli lunta, jäätä ja asvalttia pätkillä. Se meni yllättävän hyvin ja jopa paremmin kuin osasin odottaa. Toisella pätkällä oltiin jo luokassa toiseksi nopeimpia, Lario muistelee.

– Perjantaiaamuna otettiin slicksit varman päälle ja se sujui ihan hyvin. Iltapäivän lenkillä oli taas vähän liian kova kumi alla. Kisaa on kuitenkin vielä paljon jäljellä. Tosi positiivisin fiiliksin jatketaan huomenna, Lario jatkaa.

Lario on onnistunut selättämään kahden ensimmäisen kisapäivän aikana suurimmat Monte Carlon rallin haasteet, mutta lauantaina on jälleen edessä uusi olosuhde.

– Kilvanajo on kovaa, mutta hyvin me on siihen vastattu omassa luokassa. Huomenna on lumisia ja jäisiä pätkiä luvassa, joten haaste on taas erilainen. Innolla kuitenkin lähdetään taas matkaan. Laitetaan nasta lautaan ja luistellaan sieltä voittajana maaliin, Lario summaa.

>Monte Carlon MM-rallissa ajetaan lauantaina viisi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat