EM-rallista tuli todellinen trilleri – kärkikolmikko mahtui vain 4,7 sekunnin sisään

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Venäläiskuljettaja Aleksei Lukjanuk joutui puskemaan täysillä Portugalin EM-rallin viimeisellä erikoiskokeella ottaakseen kauden toisen voittonsa.

Lukjanukilla oli vielä Fafe Montelongo -rallin viimeisellä huoltotauolla tukeva 20 sekunnin johto, mutta viimeistä edellisellä erikoiskokeella hän teki virheen ja spinnasi liukkaalla asvalttitiellä. Ennen viimeistä erikoiskoetta ranskalainen Yoann Bonato oli vain 3,8 sekunnin ja espanjalainen Ivan Ares 4,7 sekunnin päässä venäläisjohtajasta.

Sade teki olosuhteista haastavat viimeisellä erikoiskokeella. Lukjanuk vältti virheet ja nappasi voiton 4,6 sekunnin erolla Bonatoon. Ares oli lopputuloksissa kolmas vain yhden kymmenyksen Bonaton perässä. Kärkikolmikko mahtui lopulta 4,7 sekunnin sisään.

– Spinnaus oli minun oma virheeni. Se ei tullut hyvään aikaan, mutta se piti meidät motivoituneina loppuun saakka, Lukjanuk sanoi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

– Teimme hyvää työtä viimeisellä pätkällä, vaikka vettä satoi lähdössä kaatamalla. Voin olla tyytyväinen ja ylpeä itsestäni, venäläinen Citroen-kuljettaja iloitsi.

Lukjanuk vankisti asemaansa EM-sarjan kärjessä, sillä sarjan kakkossijalta Portugalin osakilpailuun startannut Oliver Solberg putosi kärkikamppailusta lauantaina sähkövian vuoksi.

Luxemburgilainen Gregoire Munster ajoi kilpailussa neljänneksi ennen puolalaista Mikolaj Marczykiä ja unkarilaista Norbert Herczigiä.

Emil Lindholm koki Fafe Montelongo -rallissa keskeytyksen jo lauantaina, eikä hän pystynyt jatkamaan kilpailua sunnuntaina.

Lue myös: Jarrut pettivät Emil Lindholmin Portugalissa: Tämä kuuluu sarjaan ”uskomattomat jutut”

Rallin EM-sarjan neljäs osakilpailu ajetaan Unkarissa marraskuun alussa. Marraskuun lopussa kilpaillaan Kanariansaarilla, ja EM-sarjan päätösosakilpailu järjestetään Belgiassa joulukuussa.

Portugalin EM-ralli, lopputulokset EK18/18 jälkeen:
1. Aleksei Lukjanuk Citroen 1.45.52,5
2. Yoann Bonato   Citroen   +4,6 
3. Ivan Ares    Hyundai   +4,7
4. Gregoire Munster Hyundai  +1.06,1
5. Mikolaj Marczyk Skoda   +1.43,9 
6. Norbert Herczig VW    +1.53,4
7. Erik Cais    Ford   +2.00,2
8. Dominik Dinkel  Skoda   +2.05,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat