”El Matador” valloitti toistamiseen Dakar-rallin

Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool

Rallilegenda Carlos Sainz pääsi tuulettamaan toista kertaa urallaan Dakar-rallin voittoa, kun legendaarinen aavikkokisa ajettiin loppuun lauantaina.

Rallin maailmanmestaruuden kahdesti voittanut Sainz, 55, oli joutunut keskeyttämään viisi edellistä Dakaria, mutta tällä kertaa hän sai Peugeot-ajokkinsa maaliin saakka. Edellisen kerran ”El Matador” nappasi Dakarin ykkössijan vuonna 2010 Volkswagenin puikoissa.

Sainz saavutti kilpailussa kaksi etappivoittoa, jotka nostivat hänet kärkeen kisan puolivälissä. Espanjalaiskonkari piti loppuun saakka kiinni ykkössijasta ja vei voiton 43 minuutin ja 40 sekunnin erolla qatarilaiseen Nasser Al-Attiyahiin. Lauantaina ajetun päätösetapin voittanut Giniel de Villiers sijoittui kolmanneksi. Dakarin autoluokan seitsemästi voittanut Stephane Peterhansel oli tällä kertaa neljäs.

X-raid-tallin Minillä kilpaillut Mikko Hirvonen sijoittui 19:nneksi. Useista ongelmista kisan aikana kärsinyt Hirvonen jäi Sainzin voittoajasta reilut 16 tuntia.

Hirvonen kilpaili nyt kolmatta kertaa Dakar-rallissa. Vuonna 2016 hän oli lopputuloksissa neljäs.