EK12: Thierry Neuvillelta huikea veto – Hyundai-tähti veti eroa kärjessä

Hyundain Thierry Neuville päätti lauantaiaamupäivän lenkin hienoon suoritukseen Kroatian MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH

Neuville latasi kaasun pohjaan lyhyellä 12. erikoiskokeella. Kisaa johtava belgialainen tykitti pohja-ajan lopulta 2,9 sekunnin erolla Toyotan Sebastien Ogieriin.

– Tämä pätkä tuli meiltä kohtuullisesti, Neuville myhäili.

– Pidimme lenkillä ehkä paremmin huolta renkaistamme kuin muut. Se tuotti tulosta, Hyundai-tähti lisäsi.

Neuvillella on kokonaistilanteessa nyt 4,7 sekunnin etumatka Toyotan Elfyn Evansiin. Walesilainen jäi 3,0 sekuntia Neuvillen pohja-ajasta.

– Tämä pätkä oli tosi liukas. En ole tyytyväinen vetooni, mutta eipä tullut virheitäkään, Evans sanoi.

Kilpailussa kolmantena olevalla Ogierilla oli autossaan käytössä yksi sadekelin rengas, mutta siitä huolimatta ranskalainen pystyi ajamaan kelvollisen ajan kuivalla asvalttibaanalla. Ogier on yhä mukana voittokamppailussa 11,3 sekunnin päässä Neuvillesta.

– Yksi rengas oli niin kulunut, joten en halunnut ottaa riskiä rengasrikosta, Ogier selvitti.

Hyundain Ott Tänak ajoi kymmenykselleen saman ajan Evansin kanssa aamupäivän lenkin viimeisellä pätkällä. Tänak jatkaa neljännellä sijalla 52 sekuntia kärjelle jääneenä. M-Sport Fordin Adrien Fourmaux on virolaisen takana viidentenä.

Rally2-autojen luokan kärkitaistossa Yohan Rossel kärsi rengasrikon, minkä vuoksi Nikolai Grjazinin johto venähti minuuttiin. Sami Pajari nousi puolestaan kolmanneksi niin ikään rengasrikon kärsineen Gus Greensmithin edelle.

Kroatian MM-rallissa ajetaan lauantaina vielä neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän tapahtumista Kroatian MM-rallissa. Kilpailun tilanne ja aikataulu ovat videon alla.