EK11: Hurjaa draamaa MM-rallissa – Toyota-tähti sortui ulosajoon

Toyotan Kalle Rovanperä tekee nousua Monte Carlon MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Rovanperä nousi kisan 11. erikoiskokeella jo viidennelle sijalle ajettuaan jälleen toiseksi parjaan ajan. Rovanperän takana on tallikaveri Takamoto Katsuta 6,8 sekunnin päässä.

Kilpailun kärkitaistelussa nähtiin dramaattinen käänne, kun kolmantena kisassa ollut Toyotan Elfyn Evans ajoi ulos tieltä. Evansin auton keula osui oikealle kääntyvässä mutkassa kallionreunamaan ja auto suistui ojaan. GR Yaris Rally1 jäi jyrkkään vuorenrinteeseen.

Toyotan Sebastien Ogier kirjautti pohjat Sisteronissa ja johtaa nyt kisaa 5,4 sekunnin erolla ennen Fordilla ajavaa Sebastien Loebia. Kisassa kolmanneksi nousi Evansin ulosajon myötä Fordin Craig Breen.

– Ei ole koskaan helppo ajaa tuollaisia lumisia osuuksia. Pääsimme maaliin, mutta ikävä kyllä Elfyn ei. Sääli tiimin kannalta, Ogier summasi.

– Ei ollut helppoa kahdella sliksillä ja kahdella nastarenkaalla. Auto heitteli minne sattui. Yritin puskea, mutta Ogier tuli kovempaa, Loeb puolestaan jutteli.

Erikoiskoe pistettiin poikki Loebin jälkeen, koska Evansin auto oli jäänyt vaaralliseen paikkaan. Lopulta Toyota saatiin nostettua tielle katsojien avustuksella, ja Evans pääsi jatkamaan matkaa.

Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak olivat ongelmissa Sisteronin lumisilla osuuksilla sliksirenkailla. Neuville pyörähti kertaalleen ja Tänak oli lähellä suistua tieltä rotkoon. Tänak kuitenkin selvisi vain pienellä törmäyksellä kallioon, mutta ilmeisesti jäähdytin meni rikki.

Tänak jäi pätkän pohjista 50 sekuntia ja Neuville noin 40 sekuntia. Rovanperä nousi samalla vaanimaan teknisistä ongelmista kärsivän Neuvillen kantaan, sillä belgialaisen johtoasema suomalaiseen nähden on enää reilut 15 sekuntia.

– Olin varma, että rengasvalintamme olisi ollut hyvä. Ehkä se olisi ollutkin, mutta meillä on ongelma ja pystyin ajamaan vain 75 prosentin teholla, Neuville sanoi WRC All Liven lähetyksessä.

Katso alta kooste perjantain iltapäivän erikoiskokeista. Kilpailun tilanne videon alla.