WRC-tähdelle sakko ylinopeudesta – usealle kuljettajalle tuntuva aikarangaistus

Hyundain Thierry Neuville on saanut Monte Carlon MM-rallissa muistutuksen sakon muodossa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailunjohtaja mätkäisi Neuvillelle 900 euron sakon ylinopeudesta huoltoalueella. Päätöksen mukaan belgialaistähti ajoi lauantaiaamuna 66 kilometrin tuntinopeutta huoltoalueella lähtiessään päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle. Huoltoalueella on nopeusrajoituksena 30 km/h.

Neuville sai viime vuonna vieläkin tuntuvamman sakon kaahailtuaan Viron MM-rallin siirtymällä. Tuolloin Hyundai-kuski hurjasteli peräti 190 kilometrin tuntinopeudella tiellä, jolla oli rajoituksena 90 km/h. Neuville sai ylinopeudesta 2 500 euron sakon kilpailun tuomaristolta.

Monte Carlon MM-rallin tuomaristo langetti lauantaina myös tuntuvia puolen tunnin aikasakkoja useammalle kuljettajalle samasta sääntörikkomuksesta.

Stephane Lefebvre, Pierre Ragues, Elwis Chentre, Pierre Pergola ja Jean-Luc Morel saivat rangaistuksen, koska heidän etuautoryhmänsä olivat ajaneet pois perjantain viimeiseltä erikoiskokeelta, kun erikoiskoe oli yhä käynnissä. Lefevbren tapausta koskevasta päätöksestä käy ilmi, että etuautoryhmä oli ohittanut maalin jälkeisen aikatarkastuspisteen autojen 37 ja 35 välissä. Tismalleen samalla hetkellä auto numero 35 ylitti erikoiskokeen maalilinjan.

– Tuomariston mielestä toiminta aiheutti hyväksymättömän riskin törmäykseen kilpailijoille, jotka hidastivat vauhtiaan maalilinjan ja pysähdyspaikan välillä, sekä etuautoryhmälle. Tätä pidetään turvattomana toimintana, joka johti vaaralliseen tilanteeseen. Aikasakko kuvastaa rikkomuksen vakavuutta, päätöksessä kerrotaan.

Kilpailunjohtaja lähetti vielä lauantaiaamuna kilpailijoille erityisen muistutuksen etuautoryhmien toiminnasta.

Lefevbre oli WRC2-luokan kärjessä Andreas Mikkelsenin edellä ennen rangaistustaan. Mikkelsenillä ei ole nyt uhkaajia lähettyvillään, sillä myös Lefevbren maanmies Yohan Rossel sai viiden ja puolen minuutin aikarangaistuksen myöhästyttyään aikatarkastusasemalta.

Lefebvren kisa meni lopulta totaalisesti pieleen lauantaiaamun toisella erikoiskokeella, kun hän törmäsi puuhun ja vaurioitti Citroeniaan.

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin perjantai-iltapäivän tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397576″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat