EK10: Rovanperä ajoi pohjat, rengastaktiikka isossa roolissa – ”Ihan järjetön pätkä”

Toyotan Kalle Rovanperä ylsi pohja-aikaan Chilen MM-rallin kymmenennellä erikoiskokeella.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Rovanperä oli 2,4 sekuntia nopeampi kuin tallikaveri Elfyn Evans. Hankalan aamupäivän lenkin jälkeen Rovanperä jatkaa edelleen viidentenä. Eroa edellä menevään Evansiin on 25,5 sekuntia.

– On vaikea ennustaa, miten rengas kuluu, koska meillä ei ollut kovia renkaita aamulla. Pitää tarkistaa tilanne ja yrittää päästä lenkki maaliin kunnialla. Alamäkiosuus oli liukas, Rovanperä kertoi.

Hyundain Teemu Suninen on edelleen rallissa komeasti toisella sijalla. Takana vaanii tiimitoveri Thierry Neuville vain 11,7 sekunnin päässä.

– Yritin säästää renkaita mahdollisimman paljon. Olimme lopussa varsinkin varovaisia. Ihan järjetön pätkä renkaille. Katsotaan kolmen pätkän jälkeen, missä mennään, Suninen totesi.

Rallin kärkimies Ott Tänak varmisteli todella paljon renkaita iltapäivän avauspätkällä. Tänak jäi Rovanperän pohjille 14,5 sekuntia. Kokonaistilanteessa Tänakin ero toisena olevaan Suniseen on kuitenkin edelleen 41,7 sekuntia.

– On tosi vaikea ymmärtää, miten rengasta pitää säästää. On tärkeintä selvitä tämä lenkki maaliin, Tänak jutteli.

WRC2-luokassa Sami Pajari nousi takaisin kärkitilalle. Pajari ohitti Oliver Solbergin 2,5 sekunnin erolla. Gus Greensmith on luokassa kolmantena ennen Nikolai Grjazinia ja Emil Lindholmia.

Chilessä ajetaan lauantaina vielä kaksi erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alta kooste lauantain aamupäivän tapahtumista Chilen MM-rallissa. Kilpailun tilanne ja aikataulu ovat videon alapuolella.