EK1-2: Teemu Asunmaa aloitti murskaavasti – ”Ajoin ehkä liian nätisti”

Teemu Asunmaa oli omaa luokkaansa Turun SM-rallin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella perjantai-iltana.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaa ajoi pohja-ajan molemmille perjantai-illan pätkille, joista suurin osa oli pikipinnalla. Asunmaa johtaa kilpailua 12,6 sekunnin erolla ennen Niclas Grönholmia. Turun SM-ralli jatkuu lauantaina kuudella pätkällä, jotka ajetaan soralla.

– Juuri puhuttiin kartturin kanssa, että ajoin ehkä liian nätisti. Olisi pitänyt puristaa kovempaa. Pohjat on kuitenkin hyvä juttu. On tämä hauskaa hommaa. Tätä pitäisi harrastaa enemmän, Asunmaa totesi Moottoriurheilu.tv:n Youtube-lähetyksessä.

– Paranemaan päin. Ei tunnu yhtään hassummalta. Luontainen alusta toki minulle, mutta mahtui sinne virheitä. Helposti on vähän myöhässä, kun ajaa pussille. Odotan silti kovasti sora-ajamista ja miten voin kehittää omaa ajamista siellä, Grönholm totesi.

Kolmannella sijalla kisassa on SM-sarjaa johtava Roope Korhonen. Toyota-kuskin ero kärkeen on kuitenkin jo 18,4 sekuntia.

– Hauskaa oli. Ykkösellä oli soraosuudella tosi liukasta. Siitä ei meinannut tulla yhtään mitään. Muuten meni ihan hyvin. Korhonen sanoi.

Neljäntenä ajaa virolainen Egon Kaur ennen Anssi Rytköstä, jonka ero kärkeen on 25,7 sekuntia. Mikko Eskelinen on kuudentena reilut puoli minuuttia kärkeä perässä.

Turun SM-rallin tilanne EK2/8 jälkeen:

 1. Teemu Asunmaa  Skoda 9.05,9
 2. Niclas Grönholm Skoda  +12,6
 3. Roope Korhonen  Toyota +18,4
 4. Egon Kaur    Hyundai +18,7
 5. Anssi Rytkönen  Skoda  +25,7
 6. Mikko Eskelinen Skoda  +31,8
 7. Urmo Aava    Subaru +34,4
 8. Kaspar Kasari  Ford  +36,7
 9. Jesse Kallio   Ford  +37,9
10. Benjamin Korhola Hyundai +38,5
11. Patrick Enok   Ford  +38,6
12. Tommi Jylhä   Skoda  +39,0

Lue myös nämä