Eerik Pietariselta huima debyytti – johtaa SM-rallia kolmen pätkän jälkeen!

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Jari Nurminen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen ajaa huimaa debyyttikisaansa SM1-luokassa Lempäälän SM-rallissa. Pietarinen ajoi pohjat kahdelle perjantai-illan kolmesta erikoiskokeesta ja johtaa yleiskilpailua ensimmäisen ajopäivän jälkeen.

23-vuotias Pietarinen ei ole aiemmin ajanut SM1-luokassa ja lisäksi nuori mies ajaa myös ensimmäistä kisaansa R5-luokituksen autolla. Pietarisella on allaan Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabia.

Perjantai-illan kolmannella ek:lla, 8,95 kilometriä pitkällä Kaikunkulman pätkällä Pietarinen oli toiseksi nopein 1,1 sekuntia ruotsalaista Jacob Janssonia hitaampana. Pietarinen johtaa kilpailua 8,7 sekunnin erolla ennen Jesse Turusta.

Teemu Asunmaa on aloittanut hyvin ajatellen miehen mestaruusunelmaa. Luokan SM-sarjaa johtava Asunmaa on kisassa kolmantena 17 sekunnin päässä Pietarisesta. Pahin kilpakumppani Juha Salo on kuitenkin vaanimassa heti neljäntenä vain 1,8 sekunnin päässä Asunmaasta.

SM3-luokassa nähtiin draamaa toisella ek:lla, kun luokan SM-sarjaa johtava Emil Lindholm rysäytti ulos. Lindholmin ulosajo tietää sitä, että Miika Hokkasella on huomenna vielä mahdollisuus hyvällä ajolla nousta SM-kultaan kiinni.

Lue myös nämä