Uusi suomalainen rallisensaatio syntymässä? – Pietarinen huikeassa vauhdissa

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: AKK/Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen ei tarvinnut ylimääräistä lämmittelyä löytääkseen huippuvauhdin Skoda Fabia R5 -autolla kauden viimeisessä SM-rallissa.

Pietarinen oli nopein Lempäälässä ajetulla yleisöerikoiskokeella, eikä SM2-luokan tämän vuoden mestarin vauhti hiipunut ensimmäisellä ”kunnon” pikataipaleella. Pietarinen tykitti pohja-ajan myös kakkospätkällä – ja peräti 4,2 sekunnin erolla luokkansa toiseksi nopeimpaan kuljettajaan Jesse Turuseen. Kokonaistilanteessa Pietarisella on jo 6,7 sekunnin kaula toista sijaa pitävään Turuseen.

Pietarisen suoritusta kahdella ensimmäisellä pätkällä voi pitää huikeana. Toni Gardemeisterin tallin kalustolla kilpaileva Pietarinen, 23, ei ole aiemmin ottanut osaa SM1-luokkaan, jota hän nyt johtaa, eikä hän ollut myöskään kilpaillut R5-luokan autolla ennen perjantaita.

Juha Salo nousi kakkospätkän jälkeen kokonaistilanteessa kolmanneksi. Konkarikuljettaja on 11,6 sekunnin päässä Pietarisesta. Salon kanssa Suomen mestaruudesta taisteleva Teemu Asunmaa on neljäntenä 1,3 sekuntia Salolle jääneenä.

Rallissa ajetaan perjantaina vielä yksi erikoiskoe. Kauden päätöskisa ajetaan loppuun lauantaina.

Toni Heinonen

Lue myös nämä

  • Uusimmat