Ott Tänakilta positiivista palautetta Toyotan WRC-autosta

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänakin ajosuorituksia seurataan tarkkaan tällä viikolla, kun hän ajaa Toyotan WRC-kalustolla ensimmäisen MM-rallinsa.

Viime vuodet M-Sport-tallin Fordilla kilpaillut Tänak väläytteli vauhtiaan keskiviikkona Monte Carlon MM-rallin testierikoiskokeella. Virolainen sijoittui shakedownilla kolmanneksi ja oli nopein Toyota-kuljettaja 3,35 kilometriä pitkällä pätkällä. Tänak löi kuudenneksi sijoittuneen tallikaverinsa Jari-Matti Latvalan 0,8 sekunnilla.

Tänak on testannut Toyota Yaris WRC -autoa kaikkiaan kuuden päivän ajan. Tänak luottaa, että Toyota pystyy tarjoamaan hänelle kilpailukykyisen ajokin.

– Minulla on hyvä tunne autossa, mutta pitää katsoa kisassa, miten tämä menee. Olemme tehneet kaiken mahdollisen ennen kilpailua. Tiedämme enemmän rallin alkaessa, mutta testierikoiskoe sujui hyvin. Autossa on paljon potentiaalia, Tänak kertoi lehdistötilaisuudessa.

Tänak ei eritellyt, mitkä ovat Yaris WRC:n heikot ja vahvat osa-alueet.

– Tällä hetkellä auto vaikuttaa hyvältä paketilta. Insinöörit yrittävät parantaa useita eri alueita, mikä on positiivista. Se kuuluu insinöörien hommiin, ja tiedän, että he ovat erittäin hyviä työssään. Minun tehtävänä on vain ajaa.

Legendaarinen Monte Carlon MM-ralli tarjoaa Tänakille kovan haasteen heti Toyota-uran alkuun. Syheröisiltä vuoristoteiltä voi löytyä kaikkea mahdollista kuivan asvaltin ja paksun lumipeitteen väliltä.

– Montessa ei ole koskaan kyse pelkästään täysillä ajamisesta, olipa missä tahansa tiimissä tai autossa. Tässä kisassa pitää olla viisas, koska olosuhteet ovat ennalta-arvaamattomat. Vaikuttaa siltä, että tästä tulee hankala kilpailu, Tänak ennakoi.

Monte Carlon MM-rallin kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ajetaan torstai-iltana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat