Rallin MM-kalenteriin muutoksia 2020 – ainakin yksi Euroopan kisa putoaa pois

Korsikan MM-ralli
Korsikan MM-ralli on liipaisimella rallin MM-sarjasta kauden 2019 jälkeen. Kuva:Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa nähdään tänä vuonna yksi uusi osakilpailu, mutta ensi vuonna muutoksia on luvassa enemmän.

Chile pääsi mukaan MM-kalenteriin kaudeksi 2019, ja samalla osakilpailuiden määrä kasvoi 14:ään, kun kaikki muut kilpailut pysyivät kalenterissa. Vuodeksi 2020 MM-sarjan ohjelmaan on vahvasti tyrkyllä kaksi uutta osakilpailua: Japani ja Kenian legendaarinen Safari-ralli.

MM-sarjan promoottori Oliver Ciesla on vahvistanut, että nykyisistä ralleista ainakin yksi on pudotettava uusien tieltä kauden 2019 jälkeen.

– Useiden rallien sopimukset päättyvät vuoteen 2019, minkä vuoksi meidän on neuvoteltava kisajärjestäjien kanssa. Saa nähdä, mitä tuleman pitää, mutta ainakin yksi Euroopan ralli putoaa pois kalenterista, Ciesla sanoi Autosprint-lehdelle.

– Meidän on suunnattava katse myös muihin Euroopan maihin, koska siellä on tärkeitä markkina-alueita, kuten Puola ja Kroatia, jotka haluavat tulla mukaan, Ciesla lisäsi.

Viime vuoden puolella spekuloitiin, että Korsikan ralli saattaisi jäädä rannalle kauden 2019 kalenterista, mutta asvalttikilpailu sai pitää MM-statuksensa. Myös toinen Välimeren saarilla järjestettävä osakilpailu, Sardinian ralli, on saanut kritiikkiä vaikean logistiikkansa vuoksi.

Keniassa ajetaan MM-sarjan kandidaattiralli ensi kesänä. Japani järjesti oman kandidaattikilpailunsa viime syksynä.

MM-kausi 2019 käynnistyy 24. tammikuuta Monte Carlo -rallilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat