Dakar-konkarille näytettiin vihreää valoa – toiselta Toyota-kuskilta kisa jää väliin koronan vuoksi

Giniel de Villiers
Giniel de Villiers. Kuva: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Giniel de Villiers on saanut luvan osallistua viikonloppuna käynnistyvään Dakar-ralliin.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että de Villiers ei ole vielä voinut matkustaa kisapaikalle Saudi-Arabiaan positiivisen koronatestituloksen vuoksi.

Toyota Gazoo Racing vahvisti tiistaina, että de Villiers on viimein saanut negatiivisen tuloksen koronatestistä ja kuljettaja on voinut aloittaa matkansa kohti Jeddan kaupunkia.

De Villiers on osallistunut ikoniseen Dakar-ralliin 18 kertaa. Hän voitti aavikkokisan vuonna 2009 Volkswagenilla. Tiettävästi entinen WRC-rallitähti Kris Meeke olisi korvannut de Villiersin, mikäli eteläafrikkalainen olisi joutunut jättämään Dakarin väliin.

Toinen Dakar-konkari Erik van Loon ei saanut yhtä hyviä uutisia kisan alla. Van Loonilta jää kisa tällä kertaa väliin positiivisen koronatestin vuoksi.

Hollantilaiskuljettaja Bernhard ten Brinke tulee pikakomennuksella Dakariin van Loonin tilalle. Ten Brinke saa alleen Overdrive-tallin Toyota Hiluxin.

Ten Brinke oli lomailemassa perheensä kanssa Arabiemiraateissa, kun hän sai kutsun kisaan.

– Valmistautuminen on ollut erittäin vähäistä, mutta annan kaikkeni, jotta tästä Dakarista tulee menestyksekäs navigaattori Sebastien Delaunayn kanssa, ten Brinke kirjoitti Twitterissä.

Dakar-ralli käynnistyy lauantaina 1. tammikuuta ja päättyy perjantaina 14. tammikuuta. Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa Saudi-Arabian aavikoilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat