Citroenin suomalaistähti Esapekka Lappi myöntää: ”Alkukausi on ollut rankka”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Esapekka Lapin alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut kaksijakoinen. Ruotsista napsahti komea toinen sija, mutta muut kisat ovat menneet melko lailla penkin alle. 

Edellisessä Argentiinan rallissa Lappi täräytti rajusti ulos. Ensi viikolla urakka jatkuu uudessa Chilen MM-rallissa.

– Alkukausi on ollut rankka, mutta olen todella päättäväinen ja haluan palata takaisin omalle tasolleni Chilessä. Haluan sieltä hyvän tuloksen, jotta voin saada itseluottamukseni askel askeleelta takaisin, Lappi paaluttaa.

– Toivon, että keli pysyy kuivana, sillä jos tiet ovat kuivia, hyödymme silloin eniten lähtöpaikastamme. Pätkät näyttävät hienoilta ja mielenkiintoisilta. Tienpinta on myös hyvä tai ainakin siltä se näyttää järjestäjien tarjoamien videoiden perusteella.

Katso alta videoennakko historian ensimmäisestä Chilen MM-rallista. Mitä mieltä huippukuskit ovat uutuuskisasta? Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,261147″ ap mute ]

 

Lapin pomo Pierre Budar korostaa nuotituksen merkitystä.

– On aina jotain erityisen mielenkiintoista, kun kisataan uudessa rallissa. Tämä ralli näyttää olevan hienoilla teillä, joten kisasta voi tulla arvaamaton. Kaikki tiimit ovat nimittäin tasaväkisiä kokemuksen suhteen. Nuotitus on kriittisen tärkeä, kuten myös se, että saamme heti säädöt kuntoon, Budar sanailee.

Citroenin ykköstykin Sebastien Ogierin mukaan Chilen rallin tiestö tuo mieleen Walesin rallin.

– Videoiden perusteella tiet ovat hyvin erilaisia kuin Argentiinassa. Ne ovat nopeita ja hyvärytmisiä. Pätkät muistuttavat jopa jollain tavalla Walesin rallin erikoiskokeita. Toivottavasti meidän suorituskykymme on paremmalla tasolla kuin Argentiinassa, Ogier miettii.

– Tien päällä näyttää olevan iso kerros hienoa hiekkaa, joten ensimmäisillä autoilla voi olla vaikeaa. Saa nähdä, tuleeko sadetta. Jos niin käy, tie puhdistuu.

Lue myös nämä

  • Uusimmat