Venäläiskuski johtaa Kanariansaarten EM-rallia – isäntämaan kuski hiillostaa niskaan

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva: Jorge Cunha / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Venäläiskuski Aleksei Lukjanuk johtaa Kanariansaarten EM-rallia avauspäivän jälkeen. Johtomarginaali on kuitenkin niukka, sillä Citroen C3 R5:lla ajavan Lukjanukin etumatka on vain niukat 3,7 sekuntia ennen Pepe Lopezia.

23-vuotias Lopez ajaa niin ikään Citroenilla. Isäntämaan kuski on laittanut kokeneen venäläiskonkarin lujille. Lopez ajoi perjantain kahdeksalla erikoiskokeella kolme pohja-aikaa ja Lukjanuk kirjautti neljät pohjat. Myös ranskalainen Pierre-Louis Loubet nakutti kolmosek:lla pohja-ajan, mutta on jäänyt kokonaistilanteessa yli minuutin kärjestä pitäen hallussaan kahdeksatta sijaa.

Skodan brittikuski Chris Ingram on kokonaistilanteessa kolmantena, mutta hän on jäänyt Lukjanukista jo 40,2 sekuntia, Niin ikään Skodalla ajava saksalainen Marijan Griebel on neljäntenä ennen Hyundain espanjalaiskuski Ivan Aresia.

Suomalaisen Miika Hokkasen EM-kausi starttasi mollivoittoisesti. Hokkasen ajamasta Peugeot 208 R2 -autosta puhkesi kaksi rengasta, ja koska mukana oli vain yksi varapyörä, tiedossa oli keskeytys.

Kanariansaarten EM-rallin tilanne EK8/16 jälkeen:
1. Aleksei Lukjanuk  Citroen 1.02.43,6
2. Pepe Lopez     Citroen  +3,7
3. Chris Ingram    Skoda   +40,2
4. Marijan Griebel   Skoda   +43,9
5. Ivan Ares      Hyundai  +50,9
6. Norbert Herczig   VW    +51,6
7. Lukasz Habaj    Skoda   +52,5
8. Pierre-Louis Loubet Skoda   +1.01,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat