Citroenin pakko ottaa riskejä ensi vuoden auton kehitystyössä

Yves Matton
Yves Matton toimi aiemmin Citroenin tallipäällikkönä. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitalli on ehdottomasti ollut suurin pettymys tämän kauden MM-sarjassa. Tiimi kehitti suurella antaumuksella autoaan täksi vuodeksi, mutta jotain meni pahasti pieleen.

Kuljettajat ovat toistuvasti mananneet Citroen C3 WRC:n ajettavuutta. Vain Kris Meeke on yltänyt autolla voittoon Meksikon rallissa. Testaamaan hätäavuksi loppukesästä kutsuttiin jopa eläköitynyt rallilegenda Sebastien Loeb.

Tallipomo Yves Matton kertoo Autosportin verkkosivuilla, että ajettavuuteen ja jousitukseen liittyvät ongelmat havaittiin jo alkukaudesta ja katseet käännettiin pian ensi kauteen.

– Olemme jo ottaneet riskejä kehitystyössä. Kerroin jo aiemmin, että Ruotsin rallin jälkeen olemme tehneet kovasti töitä ensi kautta varten. Tiimin focus on siellä, Matton sanoo.

– Tiedämme, että meidän on pakko ottaa riskejä ja laittaa paljon uusia osia autoon. Arviointiaikaa ei nyt ole niin paljon kuin tätä autoa tehdessä. Se ei ole meidän tapa toimia ja teemme näin ensimmäistä kertaa. Tämä on kuitenkin nyt ainoa vaihtoehto.

Ruotsalainen Ohlins on työskennellyt tiiviisti Citroenin kanssa jousitusasioissa. C3 WRC:n suunnitellut tekninen johtaja Laurent Fregosi on pistetty vaihtoon. Tilalle on tullut takavuosien menestyksen arkkitehti Christophe Besse.

Lue myös nämä

  • Uusimmat