Kalliokoskella kova tavoite MM-kauden finaalikisassa – ”Ei pyydellä anteeksi”

Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski. Kuva: Qba Nitka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jere Kalliokosken rallicross-kausi päättyy tulevana viikonloppuna Etelä-Afrikan Kapkaupungissa ajettavaan MM-kauden päätöskilpailuun.

SM-sarjassa sekä RallyX Nordic -sarjassa pronssia SuperCar-luokassa saavuttanut Kalliokoski ajaa kilpailun STARD-tallin Ford Fiestalla. Kapkaupungissa sijaitseva Killarney International Racewayn rata on Kalliokoskelle uusi tuttavuus.

– Ikinä en ole ollut Etelä-Afrikassa, radasta olen nähnyt kuvia ja katsellut nyt videoita. Harjoituksissa sitten nähdään, millainen se on ajaa. Tekninen se kuulemma on ja ainakin se näyttää vauhdikkaalta, Kalliokoski miettii.

Kalliokoski on ajanut STARD-tallin Fiestalla aiemmin Ruotsin Höljesin MM-osakilpailun. Heinäkuussa tapahtunut MM-debyytti alkoi parhaalla mahdollisella tavalla Kalliokosken voittaessa ensimmäisen starttinsa ”isojen poikien” kanssa. Kilpailuviikonloppu sujui odotusten mukaan, vain semifinaalissa hajonnut rengas jäi kaivelemaan.

Kalliokoskella on kova tavoite kauden viimeisessä kilpailussa.

– Semifinaalipaikka on tavoite kuten Höljesissäkin. Semistä hyvä startti ja yritän sieltä nousta finaaliin, mikä olisi kyllä kova temppu. Tämä on kauden viimeinen kisa – ei katsella, kuka on vierellä, eikä pyydellä anteeksi vaan laitetaan niin sanotusti ”flat out”, Kalliokoski päättää.

Etelä-Afrikan osakilpailu ajetaan lauantaina ja sunnuntaina Kapkaupungissa.

Lue myös nämä